Paprikás koszorú


Korábban szerepelt már a blogomon egy paprikás kalács. Az kelt tésztából készült, ez viszont egy sokkal gyorsabb, pikk-pakk változat... mindemellett nagyon mutatós is. Ajánlom mindenkinek, a tölteléket ezerféleképpen lehet variálni.
A fotózás most valahogy nem megy... valahogy nem sikerül semmi olyanra, mint szeretném... vannak néha ilyen napjaim, a tegnapi és a mai pont ilyen.

Hozzávalók a tésztához:
2 ek. vaj, 250 g liszt, 1 tojás, 1 dl tej, 25 g cukor, 1 cs. sütőpor, kevés vaj a forma kikenéséhez

Hozzávalók a töltelékhez:
50 g puha vaj, 2 ek. csemege fűszerpaprika, 75 g cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy puha, selymes tésztát gyúrok. A töltelék hozzávalóit összekeverem. A tésztát kinyújtom kb. 0,5 cm vastag téglalap alakra, majd megkenem a töltelékkel és szorosan felcsavarom. Függőlegesen kettévágom a tésztát és egymás köré csavarom őket úgy, hogy a vágott fele felfelé nézzen. Kivajazott kuglóf, vagy gyűrű formába rakom majd 200°-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

Megjegyzések

  1. Jaj pedig de guszti, menten megvadulok! Annyira imádom a paprikááááát, méginkább az erőset... A kép is csudaklassz! =)

    VálaszTörlés
  2. Hát hiába nem megy a fotózás, ez most is gyönyörű lett : ))) Nem is értem miért mondod, hogy nem sikerült jól?

    VálaszTörlés
  3. Pont a napokban láttam valahol a tv-ben, ahogy egy nénike készít ilyen kalácsot és nagyon megjött hozzá már akkor a kedvem! Köszi a recepteket, mostmár tuti ki fogom próbálni! Ja, és bár nekem menne így a fotózás a rosszabb, de akár jobb napokon is...

    VálaszTörlés
  4. Gaba :)

    Csenge, próbáld ki!

    Kriszti köszönöm. Azért írtam, hogy nem megy, mert tényleg úgy éreztem, hogy nem megy. Csináltam vagy 20 fotót, de egyik sem tetszett igazán.

    Ildi, a paprikás kalács/csiga ötlet nálam is a mamától jött :) ő csinálja mindig, amikor kelt tésztát készít. Nekem mindig az egyik kedvencem volt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése