Lilakáposzta saláta pirított szezámmaggal és csirkével


Mostanában csak úgy jöttek az újabb és újabb süteményreceptek (és még nem is mindet posztoltam), úgyhogy épp itt volt az ideje annak, hogy az egy hete hűtőben várakozó lilakáposzta feldolgozásra kerüljön. Mi ezt a salátát mindig önálló fogásként fogyasztjuk. Korábban már szerepelt egy káposztasaláta a blogomon, ez tulajdonképpen annak a cifrázott változata.

Hozzávalók:
1 fej lilahagyma, 1 fej (közepes) lilakáposzta, 4 ek. tejföl, 3 ek. szezámmag, 50 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, olaj, só, bors

Elkészítés:
A káposztát legyalulom (amit a robotgépem csinál, pláne mióta kettégyalultam az ujjam tavaly), a répát hajszálvékony szeletekre vágom (szintén géphasználat) és a lilahagymát apróra kockázom. Az egészet egy salátás tálba rakom, majd megsózom, hogy eresszen egy pici levet. A csirkemellet csíkokra vágom, majd kevés olajon megpirítom. Megsózom. A tejfölt kikeverem ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal (én elég sokat beleteszek), majd ráöntöm az egészet a húsra és összeforralom őket. Langyosra hűtöm. Közben megpirítom egy serpenyőben a szezámmagot. A káposztára öntöm a tejfölös húst, majd rászórom a szezámmagot és összekeverem az egészet. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőhidegen a legjobb.

Megjegyzések

  1. Van egy hasonló receptem, amit minden héten eszünk annyira jó, de ez a lilakáposztás verzió még annál is überebb! Holnap megcsinálom! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi már be is faltuk :) Pedig elég tetemes adag volt!

    VálaszTörlés
  3. Reni, nagyon jól hangzik, és istenien néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Középsulis korom óta ez az egyik kedvenc salátám :]

    VálaszTörlés
  5. Ennyi süti mellett hogy vagy te ilyen karcsú? Ettől a salitól?
    Panka

    VálaszTörlés
  6. Aranyos vagy, de épp súlyproblémákkal küzdök :) Lehet azért tűnök "karcsúnak", mert magas vagyok.

    VálaszTörlés
  7. A férjem némi bizonytalanság után maga elé húzta az egész tálat és megkérdezte: és te mit eszel? :-))))

    Helga

    VálaszTörlés
  8. :))
    Ez aranyos! Általában az én férjem is a nagy salátástálból eszi.... :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése