2010. február 1., hétfő

Kandírozott minimandarin



A kumquat, avagy minimandarin egy imádnivaló gyümölcs. Aki szereti a citrusokat, az egészen biztosan ezt is szeretni fogja. Héjastul együtt fogyasztandó, hiszen olyan pici, hogy felesleges meghámozni, szinte a héjából áll az egész gyümölcs. Eredetileg Kínából származik, de ma már több helyen is termesztik. A gyümölcs mérete mindössze 3-4 centiméter, a formája tojásdad.

Én most kandíroztam belőle egy kisebb adagot (15 szemet kb.) ezzel az eljárással. Aranyos üvegcsébe öntöttem a sziruppal együtt és tökéletes lesz majd édességek díszítésének!


És még két fotó... hogy a cica is szerephez jusson :)

15 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Nekem is van kumquat-om. Páromtól kaptam szülinapomra a fát. Eddig nem csináltam belőle semmit. Jó az ötlet.
Karikára vágtad?

Niki írta...

Még sosem hallottam róla, nem is láttam (vagy láttam és normál mandarinnak néztem) de nagyon kíváncsi lettem már amikor feltetted flickrre. Intersparban meg fogom nézni, ott mindig van olyan amit nem ismerek. :D
Az ötlet pedig nagyon jó, és guszta is lett. :P

Reni írta...

Vali, nekünk is van kumquat fánk, de sajnos még egyszer sem volt rajta termés :( mindig megtetvesedik, bármit csinálok... :(

Niki, én is az interspar-ban vettem :) Szerintem amúgy a normál mandarinnal tutira nem összetéveszthető, biztos te is egyből ráismernél, hogy ez valami más :)

Reni írta...

Jajj igen, karikákra vágtam!

duende írta...

Milyen gyönyörűket és finomakat alkottál! Ez a három étel és a fotók is... csodásak. Le a virtuális kalappal előtted. :)

Reni írta...

Köszönöm Duende! :) a következő napokban jövök még néhány (eddig) elfekvőben lévő recepttel és fotóval :)

Thrini írta...

Korfun vettem szirupban eltett kumquat-ot. Elég gej volt, de a gyümölcs egyébként fincsi.
A cica nagyon édi!!!!!

Reni írta...

ez hála az égnek nem annyira gej, azért a savanykásságát megőrizte. csak annyi cukrot raktam bele, amennyit feltétlenül muszáj.

cica tudja :D

Raindrop írta...

Pár napja ettem ebből salátát a barátnőmnél, tényleg nagyon finom!
Én eddig sehol nem láttam kitéve, pedig vettem volna már.

Reni írta...

egyszer régebben anyósom is vett egy kilóval, akkor még szárítottam is belőle a karácsonyi asztaldíszhez. azt nem tudom, hogy ő honnan szerezte, de a fát is ő boltolta nekünk, úgyhogy biztos megvannak a kapcsolatai :D

Szamóca írta...

Nagyon jól néz ki ez a kandírozott gyümölcs! És a cica is nagyon édes.
Mindjárt jobb így benézni hozzád, mint akkor tekeredő, pöttyös poliplábak néznem rám egy tányérból. :-)

Vali írta...

Reni a tetvesedést úgy tudod bio módon kezelni, hogy kenőszappant feloldasz vízben és virágpermetezővel befújod. Elpusztulnak tőle és a fát is megkíméli a vegyszerektől.

Reni írta...

Szamócsa, köszi! Akkor felkészítelek, hogy lesz majd még egy polipos ételem :) fotókkal :)

Vali, köszönöm a tippet, ki fogom próbálni!

Ízbolygó írta...

A kedvenc krémcsokitortánk legjobb kísérője! ugyanígy kandírozva! Mennyei!

Reni írta...

hú de guszta ez a csokitorta! vissza kell fognom magam, hogy amikor hazaérek ne álljak neki sütni valamit :D