2010. február 1., hétfő

Finom csirkés ételek - citrommal, joghurttal, parmezánnal...

Már régebben is csináltam ilyen husit, akkor még a régi, alapértelmezett panelkonyhánk volt. Tehát elég rég. Nem is tudom, hogy azóta miért nem került asztalra, mert akkor is nagyon ízlett és most is. Meglátjuk, mikor készítem legközelebb... :)

Citromos - joghurtos csirkenyársak

Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csirkehús (comb vagy mell, kinek mi), 250 g natúr joghurt, 1,5 ek. fűszerpaprika, 0,5 ek. őrölt római kömény, 0,5 ek. oregánó (friss, de az sem baj, ha szárított), 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 2 ek. finomra vágott petrezselyem, kevés olaj, 60 ml (nálam másfél citrom) kifacsart leve

Elkészítés:
A fokhagymát nagyon finomra vágom. Összekeverem a joghurttal, majd hozzáadom a fűszereket és a citromlevet. A húst kockákra vágom és fanyársakra húzom. Beleforgatom a joghurtos szószba és hagyom őket állni 1,5-2 órát. Ezután kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megsütöm a húst. Salátát ettünk hozzá.


Korábban csináltam már kekszes, illetve pisztáciás/mandulás/diós panírban sült húst, de a háztartási keksz eszembe nem jutott volna... Nikinél láttam ezt az ötletet, kipróbáltam én is. Nagyon finom volt.

Parmezános kekszmorzsában sült csirkemell

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, darabosra darált kekszmorzsa, 2 ek. frissen reszelt parmezán, tojás, liszt, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kekszmorzsát összekeverem a parmezánnal. A húst bepanírozom a liszt-tojás-kekszmorzsa kombinációba, majd olajban kisütöm.
Szintén salátát ettünk hozzá.



A salátákhoz mindkét esetben vinaigrette mártást készítettem. Egyik alkalommal az alaprecepthez (1 rész ecet, 3 rész olívaolaj, 1 rész víz, só) gránátalmamagot adtam, a másik alkalommal finomra vágott mogyoróhagymát.

8 megjegyzés:

Cserfescsillag írta...

Hamarosan mindkettő terítéken lesz nálunk is. :) Köszi Reni a csudajó recepteket!

Niki írta...

Naná hogy finom volt, hmm menniyre imádom! :)
Téényleg, a héten meg is csinálomm. ;)

Reni írta...

bármelyiket megenném most is :)

Doctor Pepper írta...

ó, remek, pont jókor jött az ötlet.
a citrom levét facsarod a joghurtos cuccba, vagy van valami trükk?

Reni írta...

hoppá, ezt kihagytam :) rögtön beleírom, hogy miként :)

Reni írta...

Javítottam. Szóval kell bele kb. másfél citrom leve, amit szintén a joghurtos pácba keverek.

Köszi, hogy rákérdeztél, lehet nekem csak pár nap múlva tűnt volna fel a hiányosság :)

Puszedli írta...

A nyársas dolog nagyon tetszik. Nekem meg ez nem jutott volna az eszembe.. :)

Reni írta...

Érdemes kipróbálni!