2010. január 1., péntek

Narancssaláta


A januári Cucina Moderna két oldalán csak narancssalátás ötletek vannak, ebből merítettem én is és így született meg az én verzióm.



Vidám színek, friss ízek, nagyon finom! Mi csak úgy, önmagában ettük, pár perc alatt befaltuk. Ezeken a szürke, ünnepek utáni napokon feldobódik még a látványától is az ember.

Ezzel együtt még három nap és ismét ugrunk a mókuskerékbe. Gyorsan elment a szabadság, pihenni igazából nem is volt időm, mert egymást érték a vendégségek. Nem baj, így volt jó.



Hozzávalók:

4 nagyobb narancs, 1 marék gránátalmamag, 1 ek aprított petrezselyem, tengeri só, frissen őrölt bors, 1-2 szem mogyoróhagyma, olívaolaj

Elkészítés:
A narancsot megpucolom, majd szeletekre vágom, tányérra fektetem, sózom és borsozom. A hagymát vékony karikákra vágom, rászórom a narancsra. Mehet rá a gránátalmamag és a petrezselyem is és kevés extra szűz olívaolaj.

18 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Gyönyörűek ezek a képek! Vidámságot hoznak a fejembe! Mondtam már, hogy BUÉK?

Reni írta...

Köszönöm. :)
Nem is tudom, de akkor most mondtad és én is mondom, hogy boldog új évet!

superhappyjohi írta...

Szia Reni! Csodás képek! èn karácsonyra hoztam Izraelböl haza gránátalmát, mindenki szerette. Jól néz ki igy a naranccsal! Legjobbakat 2010re! Üdv. Johi

Reni írta...

Szia Johi!

Most nekem is volt itthon (illetve van is, épp most csinálok vele egy édességet) bőven gránátalmám, mert kaptam is, meg vettem is.
Nekem is nagyon tetszik a képek színvilága :)
2010-re én is minden jót kívánok nektek!
Már vissza is mentetek Izraelbe?

Maimoni írta...

BÚÉK!!! Hogy áll a Zila-teszt?:))

Á la carte írta...

Nagyon guszta!!! Képzeld a férjemtől Good food előfizetést kaptam. : )))))))) remélem meg is érkezik majd Angliából. Februári szám lesz az első. ebben a magazinban is rengeteg szuper ötlet és csodás fotó van. Amit Te emlegetsz az gondolom csak olaszul van... Hol szerzed be? Olyan jó lenne ha magyarul is lennének ilyen színvonalas újságok.

Reni írta...

Maimoni, a sütési teszten túl vagyok, majd lassan el is küldöm nekik, aztán felkerül ide is.
Most a fagyasztási eljáráson gondolkozom, hogy mi is legyen ... :)

Kriszta, de jó, mi is pont most gondolkotzunk a Good Food előfizetésen, de annyiban maradtunk, hogy majd megveszem őket mindig. :)
Cucina Moderna-t és Cucina No Problem-et szoktam venni a plázában Relay újságboltban. Igen, ezek olaszok. :)

Limara írta...

BUÉK! :)

Csibe írta...

Reni, eszméletlen jók a képeid!
Boldog új évet kívánok!

Csibe írta...

Reni, eszméletlen jók a képeid!

Palócprovence írta...

Nagyon jól néz ki! És persze BÚÉK! :))

Puszedli írta...

Nagyon jó képek! :) Ezek már az új objektívvel készültek?

Reni írta...

Köszönöm szépen! :)

Puszedli, nem ezek még mindig a rossz objektívvel. Viszont a Jézuska meghozta a pénzt az új obira :)

starfokker írta...

nagyon nagyon szép fotók és klassz a saláta is! boldog új évet neked is!:)

Niki írta...

Hmm.. nagyon guszta ételek és képek... :)
Boldog Új Évet Reni!

Doctor Pepper írta...

tök jó színesek, klassz nagyon!

Felhőlány írta...

Nagyon bejön ez a színvilág / ízvilág! Ragyogó friss íz ezeken a végtelennek tűnő szürke napokon! :)Szép képek! :)

Reni írta...

köszönöm :)
ezek szerint mindenki feldobódott a képektől, örülök, hogy mások felé is vidámságot sugároznak :)