2010. január 23., szombat

Churros a la madrileña



A suliban, spanyolórán ezt tanultuk: "Los españoles se almuerzan en general algo ligero, por ejemplo café con churros o churros con chocolate..." Azóta kétszer jártam Spanyolországban, de egyszer sem kóstoltam churrot. Hát eljött az ideje.


Ma DeeDee blogján megláttam és úgy döntöttem, nálunk ez lesz ma az ebéd. (Szombaton mindig valami komolytalanabb kaját szoktam készíteni, vasárnap meg inkább valami "komolyabbat") Megint sok képet csináltam, dehát meg kell tanulnom vakuval szépen fotózni, mire ideér az esküvőszezon :))


Hozzávalók:

2 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 csésze víz, 2 ek. vaj, 2 ek. cukor, 1 tojás, olaj a sütéshez és cukor a szóráshoz (kristálycukrot használtam, nem porcukrot, mert szerintem így jobban néz ki :)



Elkészítés:
A tejet, vizet, vajat, sót és cukrot összeöntöm, majd lassan felforralom. Ezután hozzáadom a lisztet és a tojást és nagyon alacsony lángon ad
dig keverem, amíg össze nem áll a tészta. Ezután a tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltöm és rudakat nyomok belőle a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütöm a churro-kat. Ha kivettem az olajból, azonnal megszórom cukorral.


Hozzávalók a csokimártogatóshoz:
1 tábla 70%-os kakaótartalmú csoki, 4 dl tejszín, 1 lime reszelt héja és leve, csipet őrölt zöld kardamom



Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztom, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a tejszínt, a lime levét és héját, valamint a kardamomot. Gőz fölött kevergetve hagyom besűrűsödni.

13 megjegyzés:

DeeDee írta...

Gyönyörű lett! A képek is szuperek!!!!!:)))

labdarozsa írta...

Nyami-nyami, szívesen lenyalnám én is a csokit, nagyon guszta!

duende írta...

Fantasztikusak a képek is, a süti is! Megkívántam... :)

Reni írta...

Köszönöm :) Annak ellenére, hogy én nem vagyok oda a tömény csokis dolgokért, ez jól esett :)

Névtelen írta...

Szia Reni!

Szerinted működne úgy is, ha nem olajban sütöm?(sütőben, teflon serpenyőben?)
Köszi,

Lili

Reni írta...

hááát... nem tudom, talán igen, mert a képviselőfánk is sütőben sül :) egy kis adag tésztából (hála az égnek elég olcsó hozzávalókból áll) megérni kipróbálni! :)

Dög írta...

ez nem éri! Az ember megkívánja, de kóstolási lehetőség nincs :( :D

Dia írta...

Huu, ez jól néz ki. Churrost először Hegyalja fesztiválon ettem és az tök fincsi volt, bár ott a krémet beletöltötték. Küldhetsz pár darabot.:)

Ági, aki főz írta...

Aztaaaa! Biztos nem állok neki, de nézni is jól esett!

Reni írta...

Bocs Dög :( :)

Dia, hát elfogyott... per pillanat el sem tudom képzelni, hogy a töltött változatot hogyan készíteném el itthon... :)

Reni írta...

Örülök Ági, hogy tetszik :) Olyan friss, vidám képek lettek :)

Puszedli írta...

Ez merénylet! :) A képekről már nem is beszélek.. Csodásak!

Kata írta...

Annyira jó képeket csináltál! meg is éheztem rá, eddig erről még csak hallottam, de fincsi lehetett!