2010. január 22., péntek

Canneloni rákos ricottakrémmel


Lassan kifogynak a karácsony előtt vásárolt tenger gyümölcsei tartalékaink, ezután a kaja után már csak kb. 1 étkezésre futja. Nem baj, jövő karácsonykor ismét megyünk a budaörsi metroba :D


Ezt a tölteléket eredetileg ravioliba szántam, de lusta voltam a ravioli gyártáshoz, egy sokkal egyszerűbb megoldást választottam. A cannelonit. Egyszerű, viszonylag gyorsan megvan és nagyon finom! Képekből sincs hiány, imádom az új felszerelést :)


Hozzávalók 2 főre:
10 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg ricotta, 1 marék rucola, 4-5 nagyobb garnéla (előfőzöttet használtam), frissen őrölt bors, só, 2 dkg vaj, kevés olívaolaj, 1 ek. reszelt parmezán, 1 tk. reszelt citromhéj


Elkészítés:
A lisztből és a tojásból, egy csipet sóval ruganyos tésztát gyúrok. Tésztagép (vagy sodrófa) segítségével megfelelő vastagságúra nyújtom és felvágom kb. 10x10 centis darabokra. A töltelékhez a rákhúst apró darabokra vágom, összekeverem a ricottával, apróra vágott rucolával, a reszelt citromhéjjal, frissen őrölt borssal és ízlés szerinti mennyiségű sóval. A tésztadarabokra tölteléket halmozok, majd felcsavarom őket és hőálló tálba helyezem a "csövecskéket". A vajat kis kockákra vágom, majd rászórom a parmezánnal együtt a tészta tetejére. Kb. 20 percre betolom a sütőtálat a 200°-os sütőbe.



A cica is üdvözöl mindenkit :D


9 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

gyönyörű ez a cica :)

Puszedli írta...

A képek után most én is vártam a receptet! :) Nagyon szépek a tészták!

Ági, aki főz írta...

Nem csak a cica, hanem a tészta is gyönyörű! A tölteléket biztos imádnám.

Felhőlány írta...

Az ételhez most sajnos nem tudok hozzászólni, mert nem vagyok rákrajongó... de a fotók! Nagyon szépek! :)))

Reni írta...

Cica köszöni, baromira tudja magáról, hogy szép :)

Én is ősz óta eszem meg a rákot :)

Niki írta...

Ma mi is koktélrákos pennét ebédezünk. :) Imádjuk...
Nagyon guszta ez a kaja! :)

Raindrop írta...

Ezt a postot már annyiszor megnéztem. :) Annyira jó ez a tészta gyártás.
Remek képek, főleg a székes olaszos! :)

Reni írta...

Raindrop köszönöm :) azt a székes fotót én is nagyon szeretem most :)

Renata írta...

Ügyes vagy ezzel a tésztakészítéssel, nagyon tetszik, ahogy fel van aggatva!