2009. január 31., szombat

Cirtomos mascarpone fagylalt



Valami egyszerű finomságot akartam készíteni szombat délutánra, ami egy kicsit nyári... legalábbis napsütéses hangulatot hoz majd a mi kis lelkünknek. Nem tudom, hogy ez utóbbi sikerült-e, viszont a finomság, az egészen biztosan. Most, mire felrakom ide a képet és a "receptet", már nincs is belőle... bekanalaztuk teljesen. Legközelebb citrom helyett, valami piros bogyós gyümölcsös okossággal fogom készíteni a citrom helyett. Nem azért, mert ez nem ízlett, hanem mert azt tudom még tökéletesen elképzelni ehhez a krémes édességhez.

Hozzávalók (2 főre):
250 g mascarpone, 2 pohár (4 dl) natúr joghurt, 2 ek. jó minőségű méz, 2 citrom leve és lereszelt héja, 4-5 apróra vágott friss mentalevél

Elkészítés:
A mascarpone-t és a joghurtot jól összekeverem (tálas mixer), közben hozzáadom a mézet és az alaposan megmosott citromok héját és levét, végül az apróra vágott mentaleveleket. Összekeverem mindezt jó alaposan, majd bevágom a mélyhűtőbe. 30 percenként botmixerrel átkeverem (olyan 3-4-szer), hogy szépen megfagyjon. Ezután már nincs más hátra, mint habzsolni :)

2009. január 29., csütörtök

Penne all' Arrabbiata



Már az elején leszögezhetem: kétségkívül az egyik kedvenc paradicsomos tésztánk. Bonyolultnak abszolút nem nevezhető, sőt... Szintén Rómában ettem először a Pantheon környékén egy eldugott kis utcában található trattoriában. Tehát ehhez az ételhez is pozitív élmények fűznek :) [az én sugomból most kimaradt a bazsalikom sajnos, mert teljesen megkopasztottam a napokban a növénykémet :( és szárítottat meg nem akartam beledobni]

Hozzávalók (2 főre):
300 g penne, 1 konzervparadicsom (én Mutti-t használtam) vagy 4-5 szem lucullus paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl paradicsompüré (szintén Mutti, ha nincs házi), peperonico ízlés szerint, 1 ek. olívaolaj, 7-8 bazsalikomlevél, só, bors, reszelt parmezán

Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni, sózom picit, közben előkészítem a szószhoz valókat. Összetöröm és aprítom a fokhagyma gerezdeket, a konzervparadicsomokat összevágom apró kockára (ha nem konzervet használok, akkor 5 másodpercre lobogó vízbe dobom őket a tetejüket kereszt alakban bemetszve, majd szépen lehúzom a bőrüket) . Felhevítem a serpenyőt, benne az 1 ek. olívaolajat, majd beledobom a fokhagymát, amit szépen megpirítok. Hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, megszórom az erőspaprikával, majd összefőzöm (kb. 5 perc). Ráöntöm a paradicsompürét, amivel "összerottyantom" az egészet. Amennyiben szükséges, sózom és borsozom. Rádobom az apróra vágott bazsalikomot, de ekkor már csak 1-2 percig főzöm. A tésztát leszűröm, majd összekeverem a szósszal. Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

(a férjem jóízűen elfogyasztott hozzá egy pohárka száraz vörösbort, nekem egy jó pohár hideg víz ment hozzá...)


2009. január 27., kedd

Panna Cotta

Frissítve: 2010. február 1.


Hozzávalók:
4 dl 30 %-os tejszín, 2 dl 3,5%-os tej, 10+5 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 3-4 lap zselatin, 2 db gránátalma, 1 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:
Kikaparom a vaníliarúdból a magokat, majd a tejhez rakom a cukorral együtt és forralom néhány percig. Hozzáöntöm a tejszínt és felforralom az egészet. Közben hideg vízbe beáztatom a zselatinlapokat. Ha a tejszínes tej felforrt, lehúzom a gázról, bele-dobom a zselatint, és addig kevergetem, míg azok teljesen fel nem oldódnak benne. Kicsit kihűtöm, majd formába öntöm és hűtőbe teszem.

A másfél gránátalmának teljesen kifacsarom a levét. A maradék fél gyümölcsnek a magjait egészben kiszedegetem. Egy lábasba öntöm a levet és a magokat, megszórom a 10 dkg cukorral és az egy teáskanálnyi étkezési keményítővel. Hagyom sűrűre forrni, majd lehűtöm. Előveszem a panna cottákat és meglocsolom őket a gránátalmaöntettel.



Ha ügyesek vagyunk,a formából könnyedén kivarázsolhatjuk a tejszínpudingokat, méghozzá úgy, hogy forró vízbe mártjuk a formákat és könnyen kicsusszannak. Nyugodtan hagyhatjuk a formákban is.

2009. január 25., vasárnap

Csirkemelles káposztasaláta


Már csaknem két hete ott pihent a hűtőm frissentartó rekeszében egy szép fej káposzta. Sok választási lehetőségem nem volt, hogy mit készítsek belőle, mert a férjem a káposztából készült ételek közül csak igen kevés félét eszik meg. Ezen kevesek közé tartozik ez a könnyű saláta is, amelyhez a káposztát nyersen kell felhasználni, és amelyet főételként szoktunk fogyasztani. Hála az égnek, itthon nem kell tartanom attól, hogy belegyalulom az ujjam egy darabkáját a salátába, mert csak beledobom a konyhai robotgépbe, és gyönyörűen fel is van csíkozva :)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 1 db közepes fej káposzta, 1 db kisebb répa, 1 kisebb fej hagyma, 3 ek. tejföl, só, bors, reszelt parmezán ízlés szerint és olívaolaj.

Elkészítés:
A káposztát legyalulom (én ezt a robotgépre bíztam) majd megsózom, hogy egy kicsit összeessen. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, majd olívaolajon, fedő alatt megpárolom. Miután megpárolódott, leveszem a fedőt róla és pirítom. Miközben pirul a hús, a káposztához hozzáreszelem a megpucolt répát. A hagymát apró (!) kockákra vágom, és ezt is a káposztához adom. A tejfölt, a borst és reszelt parmezánt összekeverem, majd ráöntöm a piruló csirkemellre és összeforralom a hússal. Miután ez is megvan, nincs más, mint a húsos keveréket a káposztára önteni. Alaposan összeforgatom, majd önálló fogásként (de akár köretként is lehet) tálalom.

2009. január 23., péntek

Bechamel és sonka

Mire hazaértem ma a munkából, szeretett férjem ágynak esett, ledöntötte a láz. Nekiálltam a karácsonyfát leszedni. Ezzel még nincs is gond, mert hamar megvolt. Azonban ezután jött a hidegzuhany. Ez a fa felfele sem fért be a liftbe, ergo lefele sem fog. Fogtam hát a fűrészt, és szegény kis fánkat feldaraboltam (a 7. emeletről nem fogom lecincálni a lépcsőn...) Miután ezzel is megvoltam, a következő horror az, amikor szembesültem azzal, milyen kosz is halmozódott fel a délutáni munkálkodásom által. Seprű, porszívó... hajrá! 1 órácska alatt ez is megvolt, nappali rendben. Ekkor hangosan mordult a gyomrom, aki keményen reklamált azért, hogy ma még nem kapott semmi érdemlegeset, amit ételnek lehet nevezni. Gondoltam egyet-kettőt, és meg is álmodtam, hogy mit szeretné(n)k enni. Mivel Danikám torka nagyon fáj, ezért valami könnyű, toroknak selymes ételt állt szándékomban készíteni. Így lett a következő:

Hozzávalók (kb. 4 adag): 500 g farfalle tészta, 5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 5 dl tej, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt (én edamit és parmezánt használtam), 1 db lilahagyma, 6-7 db friss bazsalikomlevél, szerecsendió, só, bors, olívaolaj és egy kis pancetta (finom, olasz sonka... ehhez konkrétan még bresaola-t is el tudok képzelni)

Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni, kis olajat, sót teszek bele. A hagymát apró kockákra összevágom, majd csöp
pnyi olívaolajon üvegesre párolom. Közben a vajból, lisztből és tejből béchamelt készítek. Belekeverem a tojássárgáját, sózom, borsozom és állandóan kevergetve sűrűsödésig összerottyantom (ha nagyon-nagyon sűrű lenne, akkor mehet hozzá még egy kis tej). Miután a mártás felforrt, beleöntöm a sajtot, majd addig keverem, míg el nem olvad. Ezek után belekeverem még az apróra vágott bazsalikomlevelet, a párolt hagymát és friss szerecsendiót reszelek bele. A mártást a kifőtt tésztára öntöm, összekeverem és tálalásnál vékony csíkokra vágott sonkával díszítem, ami mellesleg remekül kiegészíti a mártást.


2009. január 21., szerda

Curry fűszerkeverékes csirke saslik fűszeres rizzsel és szalmakrumplival


Amikor Andalúziában nyaraltunk, ellátogattunk egy nagyon helyes kisváros piacára. Hatalmas csarnok, színes választék... dehát ez azon a vidéken "elvárás". Megtaláltuk a számunkra legérdekesebb standot is, méghozzá a fűszerest. Annyiféle fűszert még az életemben nem láttam. Az illatok... a színek... muszáj volt tüzetesebben átvizsgálni a kínálatot. Ott vásároltuk még azt a fűszerkeveréket (nem szoktam keverékeket használni, de ezek az Andalúziából valók kivételt képeznek), amelyet felhasználtam a mai vacsorához is. A pikáns curry-t a húshoz, a másikat a rizs ízesítéséhez (bevallom azt sem tudom mi van benne, de az biztos, hogy nagyon-nagyon finom). Mellesleg baromi hamar kész voltam vele, és finom is lett.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 1,5 dl olaj, só, pikáns curry fűszerkeverék (nekem az itthon kaphatók nem jöttek be nagyon, de ez... hm.. meg ha megvannak hozzá az alapanyagaink, akkor magunk is elkészíthetjük) 6-7 db nyárs (pálcika)

A húst felvágtam nagyobb kockákra, kicsit lesóztam. Az olajat összekevertem a fűszerkeverékkel, majd egy bő órára lefedem és hűtőbe rakom. Ez idő alatt szépen átjárja majd a fűszer aromája a husit. A hűtőből kivéve forró (grill)serpenyőben, kevés olajat alácsepegtetve szép pirosra sütöm. Kész is.

A
rizsfőzésnél a másfélszeres szoró vált be, mindig így készítem (azaz 1 csésze rizshez, másfél csésze víz).

A
szalmaburgonyát nem részletezném.... :)


2009. január 18., vasárnap

Csupa finom keksz

A képen látható keksz a 2. változat

Az utóbbi időben elfogott a kekszsütési láz, mert akárhánys
zor készítettem mindig olyan hamar elfogyott, hogy csak na :)
Háromféle változatot sütöttem a napokban összesen, gondolom mindenki eldöntötte, hogy kinek melyik jött be a legjobban.



Régen mindig meg voltunk az öcsémmel őrülve, amikor kirándulni mentünk, és ilyen előrecsomagolt "cookies"-t biztos, hogy mindig vetettünk anyával útravalónak. Azonban nekem mindig hiányzott belőle valami... egyedül a Milka által forgalmazott sütikék kerültek többször is a bevásárlókosárkáknba. Azonban úgy gondoltam, hogy többé nem próbálkozom ezzel az ipari változattal, biztos voltam benne, hogy egy abszolút nem bonyolult dologról van szó, így elkészítettem az első adag saját kekszemet.
Kábé a muffinhoz tudnám hasonlítani azon tulajdonságai alapján, ho
gy bármit bele lehet rakni, amit csak gondol az ember. Azóta többfélét is sütöttem már, most például a következőket:


Hozzávalók - első változat (kb. 35 db kekszhez):
20 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás
cukor, kb. 5 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg fenyőmag, 1 nagy citrom reszelt héja (vagy két kisebbé), 15 dkg kisebb-nagyobb darabokra vágott étcsokoládé (min. 70%-os), egy jó marék zabpehely/müzli.

Elkészítés:
Összekeverem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a
fenyőmagot, a csokoládét és a citromhéjat. Hozzáadom a vajat és a tojást, majd tésztát gyúrok belőle. A tésztát frissentartó fóliába csomagolom és egy jó órára berakom a hűtőbe pihentetni. Ezután kiterítem egy lisztezett deszkára kb. 5 mm vastagságúra nyújtom és formákat szúrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a sütiket, a tetejüket megszóróm egy kis barnacukorral (hogy finoman karamellizálódjon) majd és 180°-os, előmelegített sütőbe rakom sülni őket. 10-12 perc alatt el is készülnek.

Hozzávalók - 2. változat:
20 dkg liszt, 10 dkg puha vaj,
1 cs. sütőpor, 1 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 4-5 evőkanál méz (ebben az esetben is a narancsos akácmézemet használtam), kb. 10 dkg durvára tört mogyoró és mandula és egy csipet só.
Hozzávalók - 3. változa
t:
20 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 1 cs. sütőpor, 1 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 4-5 evőkanál méz (cukor helyett), 3 tk kakaó (keserű!), fahéj, gyömbér, kb. 10 dkg durvára tört mo
gyoró és mandula, csipet só.

Én sosem bírom megállni, hogy ne egyek belőle akkor, amikor még tűzforró :)Egy Trastevere-i pasticceria kirakata

2009. január 17., szombat

Pizza, ahogy Ő szereti



Drága férjuram már régóta nyaggatott, hogy mikor csinálok már megint pizzát és nem is tudom, hogy miért húztam idáig.. egyszerűen talán mindig kitaláltam valami jobbat (legalábbis én így gondoltam). Ma viszont úgy döntöttem, hogy eleget teszek kérésének, pizza lesz, méghozzá igazi olaszos vékony tésztájú pizzát fogok készítményezni :]
És hogy Ő miként szereti? Benéz a hűtőbe, felméri a konyhában, hogy mik vannak itthon, majd összeszedi, leteszi a pultra, hogy neki ezek és ezek kellenek feltétnek. Ergo: minden mehet rá, ami jó. Így volt ez ma is.

A tésztához: 3 deci víz, 2 kanál olívaolaj, 50 dkg liszt, 1,5 tk. só, 1 kk. cukor, 2,5 kk. száraz élesztő (vagy kis langyos tejben felfuttatott élesztő).


Ruganyos tésztát gyúrok belőle, majd hagyom egy jó órát kelni. Sodrom (formálom), majd olívaolajjal kikent formába/tepsibe rakom. Erre jöhetnek aztán a feltétek, amelyek nálam ma a következők voltak (természetesen az adagok kinek-kinek a tetszése, ízlése szerint):
paradicsomszósz, főtt tojás, póréhagyma, néhány szem, vékony szeletre vágott zöld olívabogyó, paradicsom darabkák, sajt (trappista,mozzarella, né
hány csipet parmezán - szintén kinek mi).
A megpakolt tésztát 250°-os sütőbe tolom és nagyjából negyed óra alatt gyönyörűre megsül.


2009. január 16., péntek

Töltött padlizsáncsónakok



Legutóbbi bevásárlásom alkalmával gyönyörű padlizsánok hívogattak engem a zöldséges pulthoz, a következő mondatot a fülembe duruzsolva: "Vegyél meg, egyél meg!" Ennek természetesen nem állhattam ellen, így egye-fene, vettem egy szép darabot. Gondolkoztam viszont, hogy miként is készítsem el. Legelőször rakott padlizsán jutott eszembe, de egy darabot ahhoz végül kevésnek találtam volna, így döntöttem a töltött padlizsán mellett. Féltem, hogy férjecském hogyan reagál erre az étekre, mert soha nem evett eddig padlizsánt.. (nem úgy mint én... mondjuk a legtöbbször én is csak faszénen grillezve, de hm, az isteni) Azonban hála az égnek ő maximálisan nyitott a főztömre, tehát adott esélyt neki. Kellemes csalódás volt számára ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom étel.

Hozzávalók (2 főre): 1 nagyobb (vagy két kisebb) padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 vékonyabb szál póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10-15 db koktélparadicsom, 5 dkg parmezán sajt, 10 dkg mozzarella, 10 dkg pirított zsemlekocka, csípős paprika, bazsalikom, só, bors, olívaolaj

Elkészítés: megmosom a padlizsánt, majd félbevágom és kivájom a belsejét úgy, hogy a héja csónakformát alkosson. Olívaolajon megpirítom a vöröshagymát, póréhagymát. A padlizsán "belet" apróra felkockázom, majd hozzáadom a párolt hagymához a két gerezd apróra vágott fokhagymával együtt. Sózom, borsozom, és megszóróm csípős paprikával, bazsalikommal tetszés szerint. Fedő alatt párolom úgy 10 percig, amíg szépen "összefőnek". Rádobom a feldarabolt paradicsomot, és az egy gerezd fokhagymával bedörzsölt pirított zsemlekockákat (én pirítósból vágtam kockákat :D így egyszerűbb). Pár percig főzöm még, majd végül belekeverem a lereszelt parmezánsajtot. Ezt a zöldségragut belekanalazom a csónakokba, a tetejüket megpakolom (bőségesen) mozzarella szeletekkel, és úgy 15 percre 250°-os sütőbe tolom :)
Ezután már nincs más, mint enni, enni és enni! :)

2009. január 13., kedd

Gnocchi Al Forno


Nagyon törtem a fejem, hogy milyen ételnek is álljak neki ma... végül emellett döntöttem, nem árt egy kis változatosság :] Életemben először készítettem gnocchit, viszont bizonyos, hogy nem utoljára. Sokkal-sokkal finomabb volt természetesen, mint a mélyhűtött változatok...


A gnocchit 50 dkg főtt krumpliból (most már inkább 70-ből csinálnám), kb 15-20 dkg lisztből, 1 tojásból és kis tejből gyúrtam, ízesítettem bazsalikommal és val. Rudakat gyurmáztam belőle, majd felvagdostam és lobogó vízbe dobáltam. Hamar (nem is tudom talán max. 10 perc) feljöttek a nudlikáim a víz felszínére, kikapkodtam őket, majd lecsöpögtettem.


Vettem egy sütőtálat, paradicsomszószt raktam az aljába (nem kell
sajnálni), rá gnocchit, majd reszelt parmezánt, karikára vágott póréhagymát. Ezt rétegeztem addig, míg a hozzávalóim el nem fogytak. Természetesen a tetejére mindenképp sajt kerüljön. Körülbelül negyed órára bedobtam a 250°-os sütőbe, és utána már lehetett is tálalni. Nálunk sikere volt, biztos nem utoljára került az asztalra.. :)

2009. január 12., hétfő

Paprikakrém pirítósra



Mivel a Rómában beszerzett Paté piccante di pomodori sajnos elfogyóban van, így gondoltam, hogy össze kéne hozni valamiféle pirítósra való kencét :]
Minap, amikor bevásároltunk a férjemmel, gyönyörű kápia paprikákat láttam, amikor eszembe jutott, hogy milyen jó lenne ilyenből krémet készíteni. Paradicsomról ilyenkor szó sem lehet, nem akarok paradicsomos vizet csinálni... gondolom érthető.

Így kigondoltam a következőt:

1 kis üvegnyi adag - kb. 20-25 szeletnyi pirítósra elegendő:
3 kápia paprika, egy fél vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, só, bors, csípőspaprika és olívaolaj (bőven)

A paprikákat megsütöm, majd lehúzom a bőrét. A vöröshagymát kockákra vágom, majd kis olívaolajon üvegesre párolom. A hozzávalókat beleöntöm egy tálba (célszerű a b
otmixerhez tartozó szűk mérőedénybe), majd jól összeturmixolom. Sterilizált befőttesüvegbe töltöm, megvárom míg kihűl, majd hűtőbe teszem. Pirítóson isteni :] (Persze annak, aki szereti a paprikát)

2009. január 10., szombat

Mézeskalács nagyüzem


-->
Már évek óta folyamatosan készítek a karácsony előtti időszakban mézeskalácsot, de ez volt az első, hogy a saját konyhámban - egyedül, és nem anyával közösen, még korábbi otthonomban. Ez persze cseppet sem szegte kedvem, nekiálltam egy hatalmas adagnak. Összesen 4 fémdoboznyi sütemény lett ebből a mennyiségből, ami nekünk bőségesen elég volt. A dobozokba én nem raktam almát, hogy megpuhuljanak a kalácsok, mert mi szeretjük azt a félkemény állapotát (hála az égnek eleve nem volt olyan kemény, hogy beletörjön a fogunk). Idén tehát ebből a receptből készítettem:
  • 1 kg liszt
  • 0, 3 kg porcukor
  • 0, 25 - 0,3 kg méz (felolvasztva - én narancsos akácmézet használtam)
  • 0, 2 kg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • fűszerek (fahéj, szegfűszeg, gyömbér vagy ezt az összes fűszert helyettesítő mézeskalács-fűszerkeverék)

Mindezt szépen összegyúrom, jól összedolgozom. Egy kemény (lehet kicsit ragacsos) tésztát kapunk, amelyet frissentartó fóliába csomagolva minimum 1 órára (én egy egész éjszakára) berakunk a hűtőbe pihenni és szépen kialakul a tészta szerkezete is majd ennek során.
Pihentetés után enyhén lisztezett deszkára borítom, kisodrom olyan 5 mm vastagságúra, és formákat szúrok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom őket, majd 200 fokon sütöm őket szép barnára. Hagyjuk őket kihűlni, és ezek után álljunk csak neki a díszítésnek (porcukros tojásfehérje hab, csokoládé/marcipán vagy akármilyen mázzal, cukorgyönggyel, csokidarával ... a díszítési lehetőségek végtelenek).

2009. január 5., hétfő

Akkor most blogolok!



Már régóta gondolkoztam azon, hogy indítanék egy blogot (ezt meg is tettem az esküvői készülődésem alatt, de úgy döntöttem, hogy azzal felhagyok, ugyanis a téma már nem érint túlságosan). Tádám. Rászántam magam. Témájában valószínű arról fog szólni, ami engem érdekel ugyebár. Ergo: főzőcske, kultúra, utazás, fotózás... nagyjából. Aztán idővel ki is derül, hogy mi lesz ebből... :) Lényeg, hogy szeretném megosztani másokkal is a konyhában bezsebelt sikereimet. Igyekszem izgalmasnak lenni majd... bár nem vagyok egy hűde izgalmas személy :]

2009. január 3., szombat

Ünnepi menü - az első közös karácsonyunkon


Mivel van egy gyönyörű konyhám, így kész vétek lenne nem kihasználni azt. Igaz, még korántsem öltötte magára végső ruháját, ugyanis a csempék még hiányoznak a falról, így a régi burkolat ragasztójának barna színe ami jelenleg elkápráztatja vendégeink és önnön szemünket. A konyhafelszereléseim tára sem teljes még (node mikor lehet az egyáltalán), nagyon sok apróságot hiányolok innen. Node lesz ez még ígyse... Szentestére nem rukkoltam elő nagy-nagy különlegességgel csupán egy kis adag pármai csirkemellet készítettem, vajban sült burgonyával. (Fotót nem készítettem, ugyanis még lámpánk sem nagyon akad - na jó önmagában álló villanykörték azért vannak -, így sötétedés után a fényviszonyok elég zordnak bizonyulnak nálunk)

Lényeg a lényeg... a husi finom lett, kisférjemnek rendkívül ízlett.

Másnap vártuk a szülőket egy nagyobb horderejű vacsira (ismét nem választottam túlságosan bonyolult ételeket, mert nem akartam kicsúszni az időből... ha egyszer idehívtam délután 6ra mindenkit, akkor legyen is kész akkorra a kaja, és ne mikróban kelljen már felmelegíteni...)

A menüsor a következő volt:

- Füstölt sajtkrémleves (grissinit, ill. levesgyöngyöt kínáltam hozzá)
- Lime-os lazac gyömbéres fűszervajjal
- Almaágyon sült narancsos-mozzarellás csirkemell
- Tésztasaláta (hirtelen kreált, nem nagy kunszt - amolyan minden bele, ami itthon van)
- Bazsalikomos burgonyapüré

Eléggé nagy sikert arattak azt étkek, kábé mindenki degeszre ette magát.