2009. december 13., vasárnap

Grillezett garnéla rucolaágyon



Tegnap lezavartuk a karácsonyi nagybevásárlást, Budaörsön voltunk a metroban. Eléggé kísértésbe estem a friss halak és tengeri herkentyűk láttán, be is spájzoltunk belőlük. Ez a rák is az ottani "fogás" eredménye.

Ez volt a kedvenc előételem a nyaralásunk alatt. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Imádom, ahogy egy falat fűszeres ízű rucolához bekapok egy darab édeskés rákhúst és ezt a citrom savanyúságával koronázom meg. Összefut a számban a nyál...


Hozzávalók:

3-4 nagyobb garnéla / fő, 1 marék rucola / fő, citrom, olívaolaj

Elkészítés:
Ha friss rákkal van dolgunk, akkor kevés olívaolajon addig süssük egy grillserpenyőben, amíg szép pirosas rózsaszín színe nem lesz. Ha előfőzött (ahogy az én esetemben is) 1 perc alatt forrósítsuk át a rákot a serpenyőben, kevés olívaolajon. A tányérra rucolát halmozok, meglocsolom olívaolajjal, ráhelyezem a rákokat.


Ha a rákokat megpucoltuk, facsarjunk rá kevés citromlevet, úgy az igazi!
(a kép nem az igazi, egész nap tök sötét volt :( )

7 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

csodás fotó!!!

Niki írta...

uhhh, imádom a garnélát! :)
igaz évente egyszer eszünk... :(
szép lett!

Ági, aki főz írta...

Küldök neked egy kis karácsonyi díjat. Itt: http://agifoz.blogspot.com/2009/12/karacsonyi-dij.html

Ui: ez a kombináció tökéletes. Garnélát kérek!

duende írta...

Ez az én ételem! :)
Imádom a tengeri herkentyűket és a rucoláért odavagyok. A rák szerintem kitűnő ezzel a kicsit csípős-fanyar-kesernyés salátazölddel. Nagyon jó ötlet Reni.

Kiko írta...

Hú, ez de jól néz ki! Én is nagyon szeretem a garnélát, de még rucolával nem próbáltam. Legközelebb viszont... :) ÉS a fotó is nagyon szép! ;)

Dia írta...

Hát én még soha nem ettem garnélát, de egyszer ha majd lesz saját konyhám biztos kipróbálom.:)

Reni írta...

Igyekezzé' férjhez menni! :) Akarok már egy jó lagzit és egy lánybúcsút :) Meg mondjuk jó lenne esküvőfotózni téged, mert tuti nyitott lennél minden hülye ötletemre :)