2009. november 6., péntek

Orecchiette zsályapestóval és pagoda karfiollal


Mostanában tényleg ritkábban jelentkezem, dehát már fél 5-kor sötét van és tök sötétben csak vakuval tudnék fényképezni, így inkább hanyagolom. Ma vendégeket várok és a holnapi nagy eseményre (nagyszüleim 50. házassági évfordulója) készülök, így hála az égnek a főnökasszonyom 1-kor hazaengedett. Csináltattam egy gyönyörű csokrot és rohantam haza, hogy összedobjak egy gyors tésztaételt. Most, amíg megeszem a kaját és feltöltöm ide, szusszanok kicsit és már állok is neki a takarításnak és a tortasütésnek.

A receptet a Cucina Moderna-ban láttam, és a múltkor az Intersparban találtam pagoda karfiolra.



Hozzávalók:
300 g orecchiette, 300 g pagoda karfiol, 25-30 zsenge zsályalevélke, 40 g dió, 1 dl olívaolaj, 20 g reszelt parmezán, 20 g reszelt pecorino romano, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A karfiolt apró rózsákra szedem, majd lobogó sós vízben, kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A tésztát al dente főzöm. A zsályát, diót, olívaolajat, reszelt sajtokat, sót, frissen őrölt borsot és fokhagymát pépestre turmixolom egy botmixerrel. A karfiolt leszűröm, a tésztát szintúgy. A tésztára öntöm azon nyomban a pestot, majd beleforgatom a karfiolt is.



11 megjegyzés:

Niki írta...

Nahát, én ilyen zöldséget még életemben nem láttam... :O tök jól néz ki! Elmegy kerti virágnak is! :D Kíváncsi vagyok a tortára, és Sok boldogságot a nagyszüleidnek!! :)

Ági, aki főz írta...

Nagyon szép lett! Jó szülinapozást!

Vesta írta...

Én sem láttam még,gyönyörű, direkt fotózásra termett! Olyan íze van, mint a "rendes" karfiolnak?

superhappyjohi írta...

Szia Reni! Hú, de jól néz ki! Szuper az uj Blog-header is ;) Nagyon jó hétvégét, ünneplést meg pihenést!

Lacel írta...

Jujj de zöld! :D

Ettől én megijedek!!!

Üdv.. egy húsevő férfiegyed :P



u.i: Attól függetlenül amúgy baromi gyönyörű étek! :))) És valószínű nagyon nagyon nagyon finom is :)

Reni írta...

Niki, zebratortát sütöttem, Macikonyha félét, a túrósat :) Majd igyekszem holnap lőni róla egy fotót, mert most már nagyon sötét van :( Én először Velencében a piacon láttam ilyen karfiolt, azóta Magyarországon abszolút nem.

Ági, köszönöm :)

Vesta, ugye? Nagyon jó modell :) Amúgy szerintem inkább brokkoli íze van, mint karfiol... vagy amolyan átmenet a kettő között.

Johi :) De örülök, hogy írtál! Köszönöm szépen, nekem is tetszik az új fejléc :] Biztos jól fogjuk érezni magunkat... az ajándéktól biztos lesz sírás-rívás, de emellett tuti lesz jókedv is :)

Lacel, a férjem első szava is az volt, hogy ez "hú de vega!" :D Néha azért jól esnek az ilyen zöldséges kaják (legalábbis nekem :) Tényleg finom volt!

Csibe írta...

Reni, nagyon guszta, és a fotó is szuper!

Á la carte írta...

: )) Én is napokban láttam ilyen karfiolt a veresegyházi CBA-ban, de itt csillagkarfiolnak hívták. Lehet holnap ha még van veszek és kipróbálom ezt a tésztát. Alapvetően azért nem vettem, mert nem vagyunk karfiol pártiak... fotózni viszon ttényleg szépen lehet, de hát azért nem akartam megvenni : ) Szóval nem karfiol íze van... talán akkor tényleg ki kellene próbálnom.

Reni írta...

azért van némi karfiol beütése :) azt hiszem, hogy a másik részéből én majd levest fogok készíteni :]

olzka írta...

Két napja, hogy földbe gyökerezett tőle a lábam. Pagodának mutatták be.
Gyönyörű teremtmény...a képek is !

Flat Cat írta...

Engem a brokkoli színű-ízű dolgokkal ugyan nem lehet kísértésbe hozni, de egy zsályás, diós pestoval igen. :)
Bár kétségtelen, hogy ez az űrkarfiol gyönyörű teremtés! :)