2009. november 12., csütörtök

Kapros lazac burgonyalepénnyel


Felbuzdulva azon, hogy a műtét napolva lett (nem tudom mikor szánom rá magam még egyszer, hogy elmenjek dokihoz, ezt is húztam már 19 éves korom óta...) gyorsan összedobtam egy könnyű, gyors ebédet. Dani kívánsága hal volt. Hogy milyen? Azt majd én inkább kitalálom... :)
Nem is kellett sokat gondolkozni rajta, hamar összeállt a kép. Finom volt, azonnal elfogyott.

Hozzávalók:
25 dkg lazacfilé, 1 dl tejszín, 2 tk. kapor, 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 kis tojás, 1 ek liszt, olívaolaj, 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A hagymát és a krumplit lereszelem. Hozzáadom a tojást és a lisztet, sózom és borsozom. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd a krumplis masszából lepényeket formázok bele. 3-3 percig sütöm mindkét oldalukat, majd papírtörlőre szedem őket.
Közben felforrósítok egy grillserpenyőt és kevés olívaolajon elkezdem sütni a lazacot. Kb. 2-2 percig mindkét felét, majd sózom és borsozom, ráfacsarom a citrom levét, rászórom a kaprot és felöntöm a tejszínnel. 1-2 percig hagyom rotyogni, majd elzárom alatt a gázt és a krumlilepényekre halmozva tálalom is.

ÉS EGY KIS REKLÁM
Legújabb cikkeim a Gasztrotipp.hu oldalon:
és hamarosan jön még pár... :)

7 megjegyzés:

Lacel írta...

Imádom a lazacot :))

Nagyon finom! :)

Niki írta...

Én is rajongok a lacacért! :) Nálunk az évfordulónkon szokott lazac lenni... :)

Ági, aki főz írta...

Biztos vagyok benne, hogy elfogyott, ez is irtó jól néz ki, ahogy azt már megszokhattuk.

Delish írta...

Juj de finom! Kiprobalom! :) Multheten megsutottem a repas ricottas tortadat, nagyon jo lett, koszi erte!

Delish írta...

Gondolom a krumplit es a hagymat reszeled le ugye? nem a burgonyat es a krumplit :o))

Reni írta...

:D javítom is :D

molamoni írta...

Valamit rosszul csinálhattam, mert a citrom jól összekapta a tejszínt. Mi lehetett a gond?
Egyébként nagyon finom volt, csak csúnya. :-)