Kandírozott citrushéjak - VKF! XXX - Ajándékok a konyhából


Süteményekhez, krémekhez, desszertekhez tökéletes kiegészítő a kandírozott citrushéj. Hát ha még magunk készítjük! Nagyon egyszerű, pár hozzávalós. Szép üvegekbe töltve, főzőszirupukban eltéve tároljuk. Nálam tuti biztos, hogy belekerül karácsonykor a cannoli ricottakrémjébe és a delizia al limone tetejére is biggyesztek belőle (nyaraláskor e két desszert fogyasztásakor eldöntöttem, hogy ezek bizony lesznek karácsonykor!).

Hozzávalók:
3 bio narancs, 3 bio citrom, 30 dkg cukor, 3 dl víz

Elkészítés:
A citrusokat meghámozom, majd teljesen megszabadítom a héjakat a fehér rétegüktől. A tisztított héjakat juliennere vágom, majd egy kis lábasba teszem őket, amiben 3-4-szer leforrázom. (minden forrázás után tiszta vízzel kell felönteni) Így a héjakból kiválik minden kesernyés anyag. Ha az utolsó forrázást is letudtuk, akkor öntsük fel a 3 dl vízzel és a 30 dkg cukorral. Főzzük lassú tűzön kb. 20 percet, amíg a héjak "átlátszók" lesznek és sűrű szirup öleli őket körbe. Hagyjuk kihűlni az egészet, majd öntsük üvegbe.

Megjegyzések

  1. én azért leöntöm róla a szirupot, úgyis eláll... szerintem. :)felkockázva szárítva eláll jódarabig.

    VálaszTörlés
  2. én nem öntöm le róla, mert ennek a fajtának pont az a lényege, hogy ne száradjon ki

    VálaszTörlés
  3. köszi! majd kipróbálom egyszer, biztos más íze van, kíváncsi lettem. :)

    VálaszTörlés
  4. a forrázást narancs esetén legközelebb 100%-os narancslével próbáld, marha jó intenzív lesz tőle az íze! a citromhéjat nem merném tömény citromlében forralni, de hátha :)

    VálaszTörlés
  5. ez nagyon jó ötlet, köszi a tippet! :) hát a tömény citromlé is elgondolkodtató azért, mert nagyon finom lehet, ha savanykás az egész. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése