Torta di ricotta e pera #1


...mert hogy ebből lesz még egy változat, méghozzá egy tipikus Amalfi-parti recept. Többször is ettünk körtés ricottatortát a nyaralás alatt, Daninak konkrétan a kedvencévé vált, így eldöntöttem, hogy itthon kipróbálok majd többfajtát is, és meglátjuk melyik lesz a kedvencünk. Ez egy nagyon finom, könnyű, inkább töltelékből álló torta, ami tökéletes bejegyzés a több mint 30.000. látogató köszöntésére. (!!!) :)
Tehát hamarosan következik a másik recept is.

Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt, 160 g vaj, 120 g cukor, 1 db tojássárgája, 1 db citrom reszelt héja, 1 ek citromlé, 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:
2-3 körte, 500 g ricotta, 2 db tojás, 1 db tojásfehérje, 140g cukor, 3 ek tejszín, 1,5 ek étkezési keményítő, csipet só, 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd fóliába csomagolom és úgy két órára a hűtőbe teszem. A körtét kb. 1x1 cm-es darabokra vágom, a krém hozzávalóit alaposan összekeverem. A tésztát két részre osztom (4:6 arányban) és kinyújtom őket. A nagyobb tésztával kibélelek egy kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2-2,5 cm-es pereme legyen. Villával megszúrkálom a tésztát, majd elosztom rajta a körtét és ráöntöm a krémet is. A kisebb tésztát (pont akkora legyen, mint amekkora a forma) óvatosan ráhelyezem, majd azt is megszúrkálom villával. 175°-ra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 45 perc alatt megsütöm. Vastagon megszórom porcukorral és szeletelem.

Megjegyzések

  1. Nagyon jó!Azt hiszem ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés
  2. Hú a ricotta és a körte fantasztikus páros! Palacsintába szoktam tölteni. :) Fincsi lehet tortának, majd kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú hidegen nem volt semmi ez a torta! Kár hogy addig megettük már több mint a felét... :) Szerintem a ricottát szinte bármilyen gyümölccsel jó kombinálni, ugyanúgy, mint a sima túrót is :)

    Tényleg jön majd egy másik változat is :) csak meg kell fejtenem a receptet, de már nagyjából megvagyok vele :D (olaszul van)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése