2009. október 18., vasárnap

Tejszínes, sáfrányos póréhagyma



A tegnapi ebéd főfogása mellé járt ez az egyszerű, de nagyszerű köret. Tökéletesen illett a grillezett lazachoz, de a lazacot Dani hamar beburkolta (meg nem is akartam igazából megvárattatni, így nem fotóztam inkább le), így csak ez a sárga gyönyörűség maradt. Gondoltam így is megérdemel egy bejegyzést külön. A Cucina Moderna-ban láttam az ötletet.

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma, 1 dl tejszín, 1 kk sáfrány, só, bors, 1 ek vaj

Elkészítés:
A vajat megolvasztom, majd rádobom a felkarikázott póréhagymát és lefedve megpárolom. Ezután sózom, borsozom, rázúdítom a tejszínt és a sáfrányt. Összekeverem és alacsony lángon hagyom még egy 5 percet rotyogni. Gyönyörűszép színe lesz!
Hal mellé különösen jó volt, de én húshoz is bátran ajánlom.

4 megjegyzés:

Niki írta...

Gurítottam labdát! :) Nézz majd be!

Lekvároskukta írta...

Szia!
Én is gurítottam, remélem nem ugyanazt :)
http://lekvaroskukta.blogspot.com/2009/10/valaszok-1-miert-jo-napjainkban.html

dolcevita írta...

Reni!

jól hangzik a recept : )
(((apró megjegyzés: az olasz neve szerintem inkább con vagy al de nem di, az birtokviszonyt jelöl)))

Reni írta...

okké :) nézem, hogy az újságban nem is volt hozzá semmi írva