2009. október 18., vasárnap

Szárzeller krémleves


Ma igazán kitettem magamért, komplett menüt sorakoztattam fel ebédre. A leves nagyon egyszerű és nagyon finom. Amúgy is szeretem a krémleveseket, de így, hogy itt ez a csúnya idő, még jobban csúszik. :)


Hozzávalók:
1 csomag szárzeller, 2 szem krumpli, 1 dl tejszín, fehérbors, só, szárított bazsalikom, 1-1,5 dl tej, 5 dkg szalonna (pl. kolozsvári), reszelt parmezán

Elkészítés:
A zellert és a krumplit megtisztítom, majd darabokra vágom. Lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A szalonnát kockákra vágom és zsírjára sütöm. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, majd puhára főzöm a zöldségeket. Ezután hozzáöntöm a tejszínt és botmixerrel összeturmixolom az egészet. A tejjel beállítom a sűrűségét, hozzádobok egy marék reszelt parmezánt és összeforralom az egészet. A szalonnát tányérokba adagolom, majd rámerem a levest.

Nincsenek megjegyzések: