Ricottás crostata sárgarépával



Mostanság eléggé nagy kedvenceink közé tartoznak a ricottás finomságok. Ezt a receptet a Sale e Pepe októberi számában találtam. Baromi finom lett, szívből ajánlom mindenkinek! Nem is érezni igazán, hogy sárgarépa van benne, igazából olyan, mintha valami gyümölcs lenne. Mindemellett a színe csodálatos. A krém élénk citromsárga a házitojástól és tök jól néznek ki benne a répadarabok.

Hozzávalók:
250 g liszt, 250 g ricotta, 200 g cukor, 75 g vaj, 2 tojás, 1 tojássárgája, fél zacskó sütőpor, 2 szál répa, csipet só, porcukor

Elkészítés:
200 g liszthez hozzáadom a sütőport, a puha vajat, 1 tojást, 125 g cukrot és a csipet sót, majd omlós tésztát gyúrok belőle. Fóliába csomagolom és berakom a hűtőbe 1 órára. A ricottát krémesre keverem a másik tojással és tojássárgájával, a lereszelt répával (közepes lyukú reszelővel), a maradék cukorral és liszttel. Kivajazok és lisztezek egy kapcsos tortaformát, belelapogatom a tésztát úgy, hogy legyen egy kb. 2 cm-es pereme. A ricottakrémet belekanalazom a formába és egyenletesen elosztom a tésztán. 180°-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Porcukorral megszórom a tetejét és szeletelem.

Megjegyzések

  1. guszta! :) bár én olyan répát tettem volna oda, amin van zöld és pucolatlan. :)

    VálaszTörlés
  2. Reni! Ma megsütöttem,tényleg baró finom lett.Köszi a receptet!

    (Engem nem zavart,hogy nincs répának zöldje, és megvan pucolva)

    VálaszTörlés
  3. Jól van na, ez csak egy apróság, ezt a "fotós" szemem mondta! :) Nekem is nagyon tetszik a kép! :P

    VálaszTörlés
  4. Marcsi, örülök, hogy nektek is ízlett!

    Hehe... nem volt zölddel együtt répám, mind csupasz volt már :) Hámozva meg azért volt, mert eredetileg három szál répát akartam beletenni a sütibe, de végül kettőt sütöttem bele :)

    Én a szélét annyira imádtam. Isteni finom ropogós, édes tészta volt :)

    VálaszTörlés
  5. répazöld ide vagy oda, nekem is nagyon tetszik. mekkora tortaformát használtál??

    VálaszTörlés
  6. 24 centis forma volt, így lett finom lapos,ropogós. Mondjuk szerintem kisebb formában is jó lenne, mert a tésztája nagyon finom, nem baj, ha vastagabb.

    VálaszTörlés
  7. Ugyanilyen tortaformám van:) Én még sosem kóstoltam a ricottát,de ez nagyon meghozta a kedvem,meg is sütöm jövő héten!

    Azt megkérdezhetem, hogy hol szoktad venni a ricottát,és milyet?

    Köszönöm :) Evelin

    VálaszTörlés
  8. Hát a tescoban mindig kapok ricottát, rögtön meg is nézem a hűtőben, hogy miféle......
    ..... Óváritej, műanyag dobozos, 250 g kiszerelésű :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése