2009. október 13., kedd

Ma olyan nagyon hideg van...



..., hogy még az alma is kabátba bújt. Annyira nem szeretem a hideget... miért nem lehet úgy 25 °C az átlaghőmérséklet?! Lassan nagykabátot kell húzni, ha így haladunk... bár mit várok, október közepe van.

Az ételre rátérve: A Cucina Moderna októberi száma juttatta eszembe ezt a kaját - igaz, ott tej helyett sört használtak és az nálunk ritkaszámban van... bár egyet találtam volna, amit Dani hozott Dániából, de az ereklye és a fejem szegte volna, ha felhasználom holmi tésztához :D - és mivel tavaly is bejött nekünk, így gondoltam itt az almaszezon, hajrá!
Nem túl bonyolult "recept" ez, de azért leírom.

Hozzávalók (2 főre):
3-4 nagyobb alma (nálam a jonagold és a golden a favorit), 130 g liszt, 2-3 evőkanál (igazi!!) vaníliás cukor, 1-2 dl tej (vagy sör), csipet só, 3 tojás, őrölt fahéj, porcukor, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és a tejet csomómentesre keverem. Az almákat kb. 1 cm-es szeletekre vágom és kivájom a csumájukat (nincs csumázóm, ezért a szeletelés után következett ez a művelet). Beleforgatom az almákat a tésztába, majd forró olajban aranybarnára sütöm őket. Fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

7 megjegyzés:

Niki írta...

Ilyet gyakran csinál a nagymamám és mi is szeressük! :) persze tejjel, nem sörrel... :D Guszta az ánizs csillag a tetején, elbírna még pár szemet! :)

Reni írta...

nem találtam többet, ezeket is a karácsonyi asztaldíszekből kapkodtam össze :D

Niki írta...

:DD

Belly írta...

Mi is azeretjük a bundás almát!

Ági, aki főz írta...

Bundásalma, de gyönyörű!!!

Reni írta...

Köszönöm. Finom volt nagyon :)

Gabcsi írta...

Nagyon finom lehet.
A fotó pedig valóban idézi a hideg tél, és ezzel együtt meleg hangulatát...