2009. október 11., vasárnap

Házi durumtészta nyers paradicsommal, azaz pasta al pomodoro crudo



Igen-igen... kaptam névnapomra egy hiperszuper tésztagépet odakinn olaszhonban. Többek között ez is rájátszott arra, hogy 7 kiló túlsúllyal indultunk haza. (odafele jóóóval a limit alatt voltunk...) Alig vártam, hogy kipróbáljam. Sokat agyaltam rajta, hogy tojásos tésztát gyúrjak, vagy durumlisztest, végül a durum mellett döntöttem. Igaz, hogy a metéltek többnyire tojásosak, és ehhez a tésztafeltéthez leginkább spagetti illene, de nézzétek most ezt el nekem, ezt próbáltam most ki. Amúgy lehet még vele tortellinit, spagettit, reginette-t, pappardelle-t, fettuccine-t, taglioni-t csinálni. :) Nagyon örülök neki :)


Hozzávalók:
20-25 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, oreganó, olívaolaj, só, bors, 350 g tészta (én most magam csináltam 300 g durumlisztet összegyúrtam 0,8-1 dl vízzel és kevés sóval, egy éjszakára a hűtőbe tettem, majd ezután nyújtottam), reszelt juhsajt (opció)
Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni. A paradicsomokat félbe, negyedbe vágom, a fokhagymát összezúzom, a bazsalikomleveleket apróra tépkedem. Az egészet összekeverem, nyakon öntöm kb. 1 dl olívaolajjal, megszórom még oreganóval, kevés sóval és frissen őrölt borssal. A friss tésztát 2 perc alatt megfőzöm, leszűröm és összekeverem a paradicsommal és tálalom. Egy kevés juhsajtot reszelek rá.


3 megjegyzés:

Tündér írta...

Hú, szuper kis géped van!(Kicsit irigylem:)Látom nagy kedvvel használod! Várom a recepteket!(u.i.:Csoda szép helyeken jártatok!Kicsit nosztalgiáztam..)

szepyke írta...

Aha, tehát, megvan a tésztagép, mostantól kössük fel a gatyánkat?:))

Reni írta...

Tényleg szuper cucc :) Már nagyon vágytam rá, és Amalfiban egy "műszaki boltban" bukkantunk rá.