2009. október 9., péntek

Gnocchi alla sorrentina




Ez egy tipikus sorrentoi étel, a turisták tányérán elég sokszor láttam előfordulni. Nekem eszem ágába sem jutott volna ilyet rendelni, mert tudtam, hogy ezt otthon sem lesz ördöngösség elkészíteni. Nem is volt. Gnocchiból - ezen recept alapján készítem mindig - általában ha csinálok, mindig többet készítek és a felét lefagyasztom. Így volt ez most is, és az ebédkészítés ideje így kb. negyed órára csökkent.


Hozzávalók:
50 dkg gnocchi, 1,5 dl paradicsomszósz, 6-7 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, mozzarella, olívaolaj


Elkészítés:
A fokhagymát vékony szeletekre vágom, majd kevés olívaolajon megpárolom őket. Ezután hozzáadom a negyedekbe vágott paradicsomot, a paradicsomszószt és összerottyantom kb. 5 perc alatt az egészet. Ezután hozzáadom a gnocchit, alaposan átforgatom vele, rádobom a nagyobb darabokra tépett bazsalikommal és elzárom alatta a gázt. Mozzarella darabkákkal megszórva tálalom.

1 megjegyzés:

linda írta...

Megcsináltam, nagyon dögös lett! :)
köszi a kezdő lökésért.