2009. október 18., vasárnap

Almás rétes


Emlékszem régen, mindig csodáltam, amikor a mama nyújtotta a rétestésztát. A konyha közepére beállította az asztalt, így kényelmesen tudtam minden irányból húzni a tésztát. Imádtam a rétesét, sőt... még a papának is megjegyeztem egyszer, hogy ne egyen annyit a rétesből, mert akkor nem marad nekem :) Igaz, ezt a tésztát készen vásároltam, de azért a végeredmény így is finom lett.

Hozzávalók:
12 lap rétestészta, 1,5 kg alma, 1 cs. főzés nélküli vaníliás puding, 8-9 ek. nádcukor, őrölt fahéj, 5-6 ek. zsemlemorzsa, 15 dkg vaj, 3 ek. tejföl

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200°-ra. A vajat megolvasztom és összekeverem a tejföllel. Egy nedves konyharuhára fektetem az első lapot, majd megkenem a vajjal. Jöhet rá a következő, majd ismét megkenem. Összesen négy lapot helyezek egymásra úgy, hogy mindegyiket megkenem a vajjal. A tészta szórok egy kevés zsemlemorzsát, aljára halmozom egy csíkban az almát, megszórom fahéjjal, 2-3 evőkanál nádcukorral és 3-4 evőkanál pudingporral. Szorosan feltekerem és olajozott tepsibe helyezem. Még eljátszom kétszer ugyanezt. A sütőbe tolom, és kb. 10 perc alatt megsütöm. Felvágom, porcukorral megszórom és kínálom. A pudingportól az almát egy kellemes krém veszi körül. (ezért nem főztem el az alma levét)

3 megjegyzés:

Csibe írta...

Nagyon guszta!

chriesi írta...

Nagyon jól néz ki!

Niki írta...

Hm, fincsi mincsi almás rétes!! :O Nagyon szeretem, a dédim sokat csinált, míg élt! Guszta lett! :)