Vajaskifli


Ez az utolsó tartalék bejegyzésem, így most már addig nem lesz kajás poszt, amíg haza nem ér a férj. :)

Limaránál láttam meg legelőször ezt a kiflireceptet. Azóta készültem megsütni ezeket a klasszikus, patkó alakú péksüteményeket, de valamiért tartottam tőle, hogy nem fog sikerülni. Aztán félretettem minden félelmem és nekiláttam. Apró módosításokat végeztem csak az eredeti recepten, de ez nem hiszem hogy negatív irányba befolyásolta volna az eredményt. Muszáj kipróbálni!


Hozzávalók:
3 dl tej, 1,5 tk. só, kevés ecet (almaecetet használtam),2 ek. cukor, 60 dkg BL 80 liszt,10 dkg puha vaj, 2,5 dkg friss élesztő


Elkészítés:
Kenyérsütőgép üstjébe öntöttem a tejet, majd az összes többi hozzávalót. A géppel összedolgoztattam a tésztát (ha szükséges adhatunk hozzá még egy kevés tejet), majd amikor összeállt, hozzáadtam a kockára vágott puha vajat. Kivettem a selymes tésztát az üstből és meleg helyen a duplájára kelesztettem azt. A tésztát 12 darabra osztottam, ovális formát nyújtottam belőlük és feltekertem őket patkó formába. Lisztezett munkalapon ismét hagyom, hogy a duplájára keljenek. Lábosban vizet forralok, majd a megkelt kifliket egyesével oldalanként kb. fél-fél percig előfőztem. Szűrőlapáttal óvatosan kiemeltem őket a lobogó vízből, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem a kifliket. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket.

Az állaga csodás lett, igazán remek recept!

Megjegyzések

  1. Ugye, milyen finom?? Én is megkedveltem!

    VálaszTörlés
  2. Még sosem mertem kiflit sütni, mert attól félek, hogy nagyon keményre sikerül. Viszont most ki fogom próbálni, olyan egyszerűnek tűnik.

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudom miért, de nagyon féltem ennek a kiflinek az elkészítésétől. Előbb álltam neki igazi hajtogatott, vajas tésztás croissant-nak :D

    VálaszTörlés
  4. Ennyire szép kiflit boltban nem lehet kapni! Azon túl, hogy gondolom fincsi is lett! Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  5. ó köszönöm :) és az biztos, hogy ennél adalékanyag-mentesebb kiflit sem találni :)

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    ha nem vagy ellene a blogodat linkelem!
    Szia
    Aniko
    http://paprikapaprikahu.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése