2009. szeptember 20., vasárnap

Pasta alla norma


A héten kaptam két darab padlizsánt a kolléganőmtől és hát ez lett a sorsuk. Ez a tésztaétel Szicíliából, egészen pontosan Cataniaból származik. Még Dani is evett belőle, pedig nem rajong a padlizsánért. Megígértem neki, hogy idén már nem lesz többször :)

Hozzávalók:
1 db (közepes) padlizsán, 20 dkg metélt tészta (én tagliatellet használtam), kevés olívaolaj, kevés liszt, egy marék friss bazsalikomlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, juhsajt, 2 dl paradicsomszósz

Elkészítés:
A padlizsánt vékony karikákra vágom, majd besózom és hagyom fél órán át lecsöpögni. Ezután alaposan átöblítem, lisztbe forgatom és az olívaolajon megpirítom őket. Rádobom a vékony karikákra vágott fokhagymát, sózom, borsozom és felöntöm a paradicsomszósszal. Hagyom még egy 10 percet főni, majd elzárom alatta a gázt. A tésztát leszűröm, rákanalazok a szószból és reszelt juhsajttal megszórva tálalom.

2 megjegyzés:

nokedlis írta...

te mindig olyan jókat fözöl, olyan gusztán tálaldod, hogy szerintem dani kénytelen akarva-akaratlanuil megkóstolni. és megállapítani, hogy igen is finom. még a padlizsán is;-)

Reni írta...

:)

amúgy lehet, hogy a szép tálalásban van igazság :)