2009. augusztus 26., szerda

Túrókrémfagylalt pikáns őszibarackkal



A túrófagyi az egyik kedvencünk. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a fagyás után sosem ér meg többet, mint fél óra, kb. azonnal elfogy. Legutóbb egy málnás-szedres változatot készítettem, azóta terveztem, hogy kipróbálom még a túrós fagyinak több változatát is. Eddig váratott magára (nem is tudom miért?!?).

Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 dl tejszín, 2 ek méz, 1 tk vanília esszencia, 4 db őszibarack, frissen őrölt chilipaprika, 2 ek. barnacukor, 0,5 dl víz

Elkészítés:
A barackokat forró vízbe mártom, majd meghámozom, felkockázom, lábasba teszem, megszórom a cukorral, ízlés szerint chilivel és ráöntöm a vizet. Összeforralom az egészet, majd botmixerrel pürésítem, forralok rajta még egyet és lehűtöm. Közben a túrót krémesre keverem a tejszínnel, mézzel és vaníliával. Ez mehet is a fagyigépbe. (kb 15 alatt adagolható állagú fagyit kevert a gépem) Gombócozva a chilis őszibarackszósszal lelocsolva tálalom.

7 megjegyzés:

nokedlis írta...

már most tudom, hogy ez az én fagyi-kedvencem is lesz. a héten tesztelem:-)

KataKonyha írta...

Izgalmasnak tűnik chilivel megszórva; ha visszakerülök a rendes kerékvágásba, mindenképpen kipróbálom.

Niki írta...

fúú imádom a túrófagyit!!!
ilyenkor sírok, hogy miért nincs még mindig fagyigépem??? :)

Csibe írta...

Húúú, de jól néz ki! Kipróbáljuk!

Reni írta...

tényleg érdemes kipróbálni, nagyon finom krémes az állaga :) és tök egyszerű :)

nokedlis írta...

ma elkészítettem, amennyire egyszerü annyira finom. nem utoljára készült!!

nokedlis írta...

ma elkészítettem, amennyire egyszerü annyira finom. nem utoljára készült!!