2009. augusztus 19., szerda

Töltött krumpligombóc


...ami nem más, mint egy tulajdonképpeni töltött gnocchi. Ismét maradékot használtam fel, méghozzá a bolognai ragut. Gyúrtam egy szimpla gnocchi tésztát, amit megtöltöttem a marhahusival. Szerintem tök jó lett.

Hozzávalók:

bolognai ragu, 40 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 2-3 dkg vaj, reszelt parmezán, 1 kisebb póréhagyma

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. Hozzáadom a lisztet, a tojást, tejet (esetleg ízlés szerint sót és borsot), majd az egészből tésztát gyúrok. Egy gombócnyi adag tésztát kilapogatok a tenyeremben, belerakok egy kanál ragut, majd gombócot formálok belőle. Lobogó vízben kifőzöm őket, ha a feljönnek a víz felszínére, akkor elkészültek. Olvasztott kevés vajon párolt póréhagymával és reszelt parmezánnal szórom meg.

Nincsenek megjegyzések: