Omlós kekszek a grillpartira


Ma délután grillpartira megyünk és semmiképp nem akartam üres kézzel menni, ezért rákérdeztünk, hogy ne vigyünk-e valami szárazsütit. Nem lett a felajánlásom visszautasítva, így nekilendültem és készítettem két egyszerű kekszet.

Hozzávalók Sablé Diamant-hoz:
225 g vaj, 100 g porcukor, 1 tk vaníliakivonat, csipet só, 320 g finomliszt, kristálycukor a díszítéshez

Elkészítés:
A vajat habosra keverem a porcukorral, a vaníliakivonattal és a sóval. Ezek után elkezdem beleadagolni a lisztet. Ha teljesen morzsásra keverte a gép, akkor leállítom és kézzel gyúrom össze teljesen. Rudakat gyurmázok belőle (2 db-ot), amiket meghempergetek egy kis kristálycukorban, majd kb. 1,5 cm vastag korongokat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 180°-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm őket.

Megjegyzések

  1. Mi is mindjárt. Most sütöttem 27 !!!!! darab hamburgerzsömlét...

    VálaszTörlés
  2. :) Gyere velem játszani, a kérdést a "Bakancslista" beírás alján találod!

    VálaszTörlés
  3. Szia, megsutottem, finom, es sutofuggo a dolog, de ilyen gondom meg nem volt. 20 perc alatt mar barnak lettek, nem eliras veletlenul?

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Nem, nem elírás, így szoktam sütni (ráadásul már nagyon sokszor készítettem). Pluszminusz pár perc simán belefér a kb. 20 perc az mondjuk 15-20 perc lehet (ezt át is írom a bejegyzésben).

    Nem tudom, lehet tényleg totál másként süt a sütőnk, ki kell figyelni, hogy mikorra lesz teljesen jó. Bár gondolom ezen már rég túl vagy, mert azt írtad, finom :)

    VálaszTörlés
  5. Szia, utolag lattam hogy regi a recept, igy nagyon meglepett hogy valaszoltal. Az elso kerek kekszet sutottem meg, es nekem eleg volt 15 perc a masodik probalkozasra, az elso adag mar 20 perc alatt megbarnult es kokemeny lett. De igy mar nagyon finom volt. Kristalycukor helyett gyumoclscukorba forgattam ami szepen karamellizalodott. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése