2009. augusztus 6., csütörtök

Ez lenne az olasz túróstészta?!


...mert ez egy ricottás tészta. Kíváncsi voltam, hogy jó lesz-e, de igen, határozottan jó lett. Hiszen a ricotta isteni a süteményekben, tortákban is, akkor itt miért ne működne?! A legtöbb időt a tésztafőzés igényli, hiszen a ricottát csak krémessé kell keverni. 10 perc alatt elkészülő kaja.

A férjemnek mondtam, hogy kóstolja meg mindenképpen, még mielőtt sajtot reszelne rá... Erre ő megkóstolta "hm ez finom" és reszelt rá köménymagos juhsajtot :D

Hozzávalók:
20 dkg fusilli, 15 dkg ricotta, 2 tk porcukor, 0,5 citrom reszelt héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 ek tejföl, 3 dkg puha vaj

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. A többi hozzávalót alaposan, finom krémesre összekeverem. A tésztát leszűröm és összekeverem a szósszal.

Nincsenek megjegyzések: