Citromos linguine


Mai napon annyira ráindultam a nyaralás témára, hogy egyszerűen nem bírtam elvonatkoztatni a citromos ételektől. Már csak 54 nap. 54 nap és a csodálatos Atraniban süttethetjük a hasunkat. Bejárjuk az egész félszigetet és természetesen Nápolyt is. Campania tárt karokkal vár minket szeptemberben. Addig is a buzgóságom csillapításaként készítettem egy citromos tésztát.

Hozzávalók:
400 g linguine, 1/2 citrom leve, 1/2 citrom héja, 1,5 dl tejszín, tengeri só, őrölt fehér bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikomlevél, 1 tk vaj, frissen reszelt parmezán, 2 tk kapribogyó (elhagyható, de én raktam bele)

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. A fokhagymát vékony szeletekre vágom, majd a vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket beletépkedem, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm. Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.

Megjegyzések

  1. Csak 54 nap? Fél lábon is.

    Imádom az ilyen citromos cuccokat, kár, hogy a család nem annyira.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! De most az utazásod miatt jobban irigykedek. Ugye hozod majd a fotóidat?!

    VálaszTörlés
  3. Ági, belegondolva tényleg nagyon hamar itt lesz a szeptember vége.. a nyár is úgy elsuhant, hogy csak na.. és még vízpartot sem láttam :( na de majd bepótoljuk tisztességesen :) Férjem sosem rajongott a citromos dolgokért, viszont mióta együtt élünk, azóta szerintem megszerette, mert nálam alap gyümölcs.
    Olyan igazi, nyári, frissítő!

    Csibe, nem csak guszta, finom is. Gyors és egyszerű. Fotókat egészen biztosan hozok majd a nyaralásról :)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de jó lesz Nektek! Várom a beszámolót! :))

    VálaszTörlés
  5. Még soha nem ettem citromos tésztát, de olyan guszta, hogy muszály lesz kipróbálnom!
    Még mindig imádom a fotóidat!

    VálaszTörlés
  6. Viki, megéri megkóstolni, nagyon finom. Igazi vidám fogás :) Ez a fotó nekem is különösen tetszik :] Ritka eset :)

    VálaszTörlés
  7. Szia! Surun belenezek a blogodba, es nagyon orulok, hogy ra talaltam. Igaz, sose csinalok meg semmit, de olyan szep kepeket csinalsz es olyan otletes vagy, hogy en azzal is betellek.
    Nekem nagy vagyam, hogy eljussak Olaszorszagba, es en is azt a kornyeket neztem ki magamnak, ahova ti mentek majd. Autoval mentek? Vagy Napolyban kocsit bereltek?

    Agi

    VálaszTörlés
  8. Kedves Ági!

    Repülővel megyünk Nápolyba (fapados, 20ezer kettőnknek oda-vissza, azt hiszem ez kihagyhatatlan ár volt) és ott bérelünk autót (férjemnek a munkahelye által van kedvezménye, így ez is megéri). A reptéren felvesszük a kocsit és onnan irány az Amalfi-part. Nagyon várom, majd beszámolok a tapasztalatokról! Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy tetszenek. Majd egyszer csak kipróbálsz valamit ;)

    VálaszTörlés
  9. Ez a recept annyira felcsigázott, hogy szívem szerint máris pattanék, és elkezdeném, de...
    Sajnos ma csak dolce-t készítek :)

    Ps.: nagyon szép helyre mentek, nekem Nápoly az igaz olaszországot jelentette. A biztonsági szint: piros :), tehát táskákra, értékekre vigyázni!!!
    Capri szigetét ne hagyjátok ki!!!

    További szép napot, és jó utat!

    VálaszTörlés
  10. ma nálunk is "dolce" nap van :) igazi napfényes étel ez ;)

    Capri tervbe van véve, Nápoly is egy-két napra, de ez a nyaralás most kimondottan a Sorrentoi-félszigetre lesz kihegyezve :)

    Köszönöm szépen a jókívánságot, remélem hamar itt lesz már a szeptember vége :)

    VálaszTörlés
  11. Nem éppen gasztro téma, de melyik légitársaságnál és mikor foglaltátok ezeket a szuper árú jegyeket?! Én jövőre készülök Toszkána meghódítására... :)
    Kíváncsian várom a képes útibeszámolódat! :)

    VálaszTörlés
  12. wizzair-nél foglaltuk a repjegyet, ők sajnos nem repülnek Toszkánába :( mi Toszkánát autóval tervezzük... majd egyszer... :)

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm! :) Tervek szerint Firenzéig repülő, onnan bérelt autóval...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése