VKF ! XXVI. Nyári előételek - Töltött paradicsom


Sokat gondolkoztam, hogy milyen típusú előételt készítsek Vesta kiírására és egyben az első VKF!-emre.. Nem akartam túlbonyolítani, de azért mégis valami különlegességre vágytam. A paradicsom már érik, imádjuk, tehát hamar eldöntöttem, hogy az alapja az egésznek paradicsom kell, hogy legyen. Így is lett, egy olaszos előétel lett belőle. Remélem nem lesz harag a forduló háziasszonyánál, hogy fél nappal korábban posztoltam, de tuti elfelejteném, így muszáj... `:)

Hozzávalók:
4 db szép, kemény paradicsom, 1 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg reszelt juhsajt, olívaolaj, só, bors, szerecsendió, friss petrezselyem és kakukkfű

Elkészítés:

A töltelékhez alaposan összekeverem a tojást, a zsemlemorzsát, a sajtot, egy evőkanálnyi olívaolajt és a fűszereket. A paradicsomokat megmosom, majd levágom a „kalapjukat” és kikaparom a magjukat. Az üreges paradicsomokat megtöltöm a tojásos keverékkel, majd olívaolajjal kikent hőálló tálba állítom őket úgy, hogy a kalapkákat nem helyezem vissza a paradicsomokra, hanem melléjük rakom a tálba. Így kb. 20 percig sütöm, 160°-ra előmelegített sütőben. Ezután kiveszem, a paradicsomok tetejére helyezek 1-1 szelet scamorza sajtot (vagy ha van, akkor bivalymozzarellát) és most rakom rájuk a kalapot is. Visszatolom a sütőbe még egy 5 percre. Ha elkészült, friss fehérkenyérrel tálalom.

Megjegyzések

  1. Miután nagyon finomat készítettél,és személy szerint imádom, a fotó meg most is profi, így nem lesz nagy harag :)

    VálaszTörlés
  2. még sosem készítettem töltött paradicsomot, de a remek leírásod (és a még remekebb kép) igazán motiválnak, hogy kipróbáljam.

    VálaszTörlés
  3. Vesta, köszönöm szépen a jószívűséget :)

    Nokedli, érdemes, mert tényleg nagyon finom. Én egy ilyen paradicsommal és egy szelet kenyérrel hozzá, olyan jól laktam.. pedig ez csak előétel :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki!! További jó blogozást!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése