2009. július 5., vasárnap

Tagliatelle al pesto alla genovese


Gyors ebédet akartam készíteni, mert eléggé lustálkodós hétvége volt ez a mostani. Kb. 15 perc alatt megvan az egész. Ma meg még tortát is kell sütnöm, mert anyukámnak holnap lesz a születésnapja, de van beígért túlórám, ezért nem biztos, hogy holnap lenne időm elkészíteni (de jó, ha annak a néhány hozzátartozómnak születésnapja van, szinte mindig tovább kell maradnom dolgozni... :( ).

Ez egy klasszikus tésztaétel az én szememben, az egyik kedvencem talán.

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg tagliatelle, 1 jó nagy csokor bazsalikom, 3 dkg fenyőmag, 6 ek olívaolaj, 2,5 dkg reszelt pecorino (érlelt juhsajt), 2,5 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, 1/2 citrom leve

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. Közben elkészítem a pestót. A hozzávalókat mozsárban krémesre töröm, vagy botmixerrel összeturmixolom őket. Ha a tészta (al dente) megfőtt, akkor leszűröm és azon nyomban összekeverem a pestoval. Ez azért fontos, mert csak a frissen főtt tésztára tapad rá szépen a bazsalikomos szósz.

3 megjegyzés:

duende írta...

Már megint csodásakat készítettél és a fotók... Gyönyörűek. Az esküvősek is szenzációsak, meg a többi is. A pestos nagyon tetszik... Meg a mentaládés is. Meg ez is...
ÁÁááá. Mind. :))

Fahéj és Feta írta...

Szia,
Van számodra egy ajándékom: http://fahejesfeta.blogspot.com/2009/07/lovely-blog-award.html

Reni írta...

Duende, hát végre visszatértél :) köszönöm, igyekeztem kitenni magamért :)

Viki, köszönöm szépen! :)