Supplí al telefono


Ismét sikeres maradékfelhasználás. A rizottó ugyebár csak frissen az igazi, de én tegnap már előre terveztem, és direkt kicsit többet készítettem belőle. Ebből lett ma "rizottófasírt". Egyszerű, de mégis igazán különleges előétel, de önmagában is fogyasztható, vegetáriánus fogás.

Nem írok konkrét receptet, mert majd mindenki eldönti maga, hogy mennyi rizottót hagy ehhez az ételhez. (vagy lehet konkrétan erre a célra készíteni a rizst). A paradicsomos risottom tökéletesen megfelel alapnak. Kell még mozzarella, tojás, zsemlemorzsa, liszt és olaj, amiben majd kisütjük a fasírtokat. Fontos, hogy a rizottó le legyen hűtve, így lehet majd jól körbenyomkodni a mozzarella darabkák körül. Fogok tehát egy darabka mozzarellát (olyan 1,5 cm-est) és jól körbenyomkodom rizottóval. Belehempergetem ezeket a golyókat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban szép aranybarnára sütöm őket. Sima, natúr paradicsomszósszal tálalom.

Megjegyzések

  1. Ez nekem nagyon tetszik! A megolvadt sajttal a kozepen, hmmm tutti finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Az volt, nagyon jó kaja!
    És annyira büszke voltam magamra, mert olyan jól rá lehet nyomkodni a rizst a mozzarellára, hogy abszolút nem folyt ki belőle a sajt :) Olyan kis szép golyók lettek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése