Spaghetti ai pomodori secchi


Odakinn negyven fok van, próbálok minél több időt a ventillátor mellett tölteni és nem megfőni, de megéhezni azért csak megéhezünk. És jajj nekem, amikor még konkrét dolgokat is megkívánok. Nem baj, semmi vész, még jó, hogy nem kelt tésztát kívántam meg, hanem csak a főttet. Így készült el ma ebédre ez az igen egyszerű, de annál nagyszerűbb spagetti.

A kapribokor igencsak igénytelennek nevezhető növény, hiszen az olasz partvidéken mindenütt megterem. A kapribogyó elnevezésből azt gondolnánk, hogy ez egyfajta termés vagy gyümölcs, de ez nem így van, a kapribogyó nem más, mint a bokor még zárt rügye. A legkisebbek a legízletesebbek. Először ecetes vízben, vagy sós lében szükséges áztatni, mert ez elveszi a keserű ízét és ezen eljárás által tulajdonképpen tartósítva is van. Fogyasztás előtt le kell öblíteni. Salátához, paradicsomszószhoz, tésztaételekhez kiválóan passzolnak ezek az apró rügyek. A főzés végén adjuk az ételhez, mert könnyen elillan az aromája, és az ízét nem élvezhetnénk.

Hozzávalók:
30 dkg spagetti, 9-10 db szárított paradicsom, 1 dl olívaolaj (én azt használtam, amibe a paradicsom el volt téve), 1 kis marék kapribogyó, csípős paprika, reszelt parmezán, friss bazsalikom és petrezselyemzöld, só, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni. A paradicsomokat vékony csíkokra vágom, a csípőspaprikát szintúgy. A fokhagymának lekaparom a héját, majd a kés lapjával összeroppantom őket. Az olajjal összekeverem a paradicsomot, fokhagymát, csípőspaprikát, kapribogyót sózom és borsozom. A bazsalikomot finomra vágom a petrezselyemmel együtt. A tésztát leszűröm, azonnal ráöntöm a paradicsomot az olajjal együtt, megszórom a friss zöldfűszerekkel, majd kevés parmezánt reszelek rá.

Megjegyzések

  1. mindig meglepnek az egyszerüen nagyszerü tésztás-receptjeid!

    VálaszTörlés
  2. Ugye milyen jók? :) Na jó ez pont nem a legolcsóbb kategória, de azért nem is az elérhetetlen :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése