2009. július 21., kedd

Penne al pomodoro e basilico


Hogy folytassam az egyszerű tésztáim sorát, következzék egy szezonális finomság. Finom, édes paradicsomból az igazi, semmiképpen nem felfújatott gömböcökből. Használjunk hozzá fürtös koktélparadicsomot, mert így nem csak finom lesz, jól is fognak mutatni a tésztában a félbevágott bogyók.

A paradicsom igazi kincs az olasz konyhában, nem csoda, hogy pomodoro, azaz aranyalma a neve. Azonban ugye a paradicsom nem ősidők óta olasz eledel, Ceasar még biztosan nem fogyasztotta, hiszen az Újvilág felfedezése után a 16. században került csak Európa területére. De azért nyugodtan bevallhatjuk, hogy Olaszországban az egyik leggyakrabban fogyasztott és legkedveltebb zöldség/gyümölcs.

Hozzávalók:
350 g penne (vagy más durumtészta, pl fusilli), 300 g koktélparadicsom, 1 marék bazsalikomlevél, só, bors, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, parmezán

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni, közben a paradicsomokat félbevágom, majd kevés olívaolajon megsütöm őket a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt. Sózom és frissen őrölt borssal fűszerezem. A tésztát leszűröm, ráöntöm a paradicsomokat, majd beleforgatom a friss bazsalikomleveleket. Parmezánforgáccsal megszórom, majd tálalom.

Nincsenek megjegyzések: