Mojito - Ünnepeltünk

Az ital az 1920-as évek idején született Kubában, amikor is az Egyesült Államokban szesztilalom lépett életbe. Ekkor az ide utazó amerikaiak rendkívül nagy előszeretettel fogyasztották ezt a koktélt, amely szépen lassan el is indult a világot meghódító útjára. Azóta csaknem minden bárban megkóstolhatjuk ezt az italt, viszont nem mindig olyan, amilyenre számítunk. Érdemes ezért otthon elkészítenünk, így biztosan az és annyi lesz benne, ahogy mi kívánjuk.

Ez igazán frissítő ital annak ellenére, hogy alko
holos (bár én eléggé igyekeztem kispórolni belőle az alkoholt, a fiúknak lehet kicsit többet löttyintettem bele... :). Előtúrtam a koktélos könyvünket és elkészítettem ezt a klasszikus koktélt is. Szívesen elszürcsölgetem, ha a rum csak egy csöppnyi benne.

Hozzávalók:
(nem írok mennyiségeket, habár tudom, hogy megvan a konkrét recept, dehát ki-ki kevesebb, több alkohollal szereti)

szénsavas víz, cukorszirup, lime, friss menta, fehérrum

Elkészítés:
Egy long drinkes poharat megpakolok jéggel, ráfacsarom egy lime levét, beledarabolok egy egész limeot, 3 ek cukorszirupot adok hozzá, 8-10 mentalevelet dobok bele, ízlés szerinti rumot löttyintek bele, majd felöntöm szénsavas vízzel (vagy ahogy eredetileg szól, szódával). Egy bárkanállal alaposan felkeverem az egészet, szívószálat dugok a pohárba és már kínálom is.



Megjegyzések

  1. de jó, hogy eszembe juttattad;-) én barnacukrot szoktam bele tenni cukorszirup helyett. szeretem, amikor kicsit ropog a fogam alatt;-)

    VálaszTörlés
  2. szia Reni!

    Lehet, hogy én vagyok a béna, de nem találok email címet Hozzád. Elküldenéd a címemre?: doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com

    Köszönöm!

    DP

    VálaszTörlés
  3. na erre még nem is gondoltam, hogy az e-mail címem nincs kinn... de azt sem gondoltam, hogy bárkinek szüksége lehet rá :)

    Igen, hamarost elküldöm :)

    VálaszTörlés
  4. ez a kedvenc koktélom!!! :))
    egyszerűen imádom!!! nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép képek!

    Én csak úgy ismerem a mojitot, hogy egy kis speciális farúddal meg kell nyomkodni a pohárban a cukorral megszórt limedarabokat, erre kerül a sok-sok jég, s ezt a cukros lime-levet öntjük fel rummal. Nem olyan sok rum kell hozzá, hisz sok a jég, de persze szódával is pótolható.

    VálaszTörlés
  6. Ó,nagyon szretem én is! Már alig várom, hogy jövő nyár legyen, és akkor megint jöhet bele "A Rum"! ;-))) Addig meg csak limonádézunk.

    VálaszTörlés
  7. A látványa is frissítő!...főleg, hogy idén még ezzel kell beérnem ;)

    VálaszTörlés
  8. Hú, alig várom, hogy végre megint ilyeneket ihassak. Frissítő, de azért jól fejbe rúg.

    De mit ünnepeltetek? Lemaradtam?

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, köszönöm!

    Beatbull!
    Én is összetördeltem kicsit a mentát a citrommal, cukorsziruppal, aztán úgy öntöttem fel a bubis vízzel. :) Így még intenzívebb!
    Nekem mindenképp kell a víz hozzá, mert nem vagyok túlságosan alkoholos, így nem is bírnám meginni csak rummal :)

    Anyukám születésnapját ünnepeltük, de sajnos ezidáig még arra sem volt időm, hogy felrakjam az ünnepelt tortáját. Remélem hamarosan több lesz a szabadidőm és pótlom a hiányosságaimat :)

    DP!
    elment a mél :)

    VálaszTörlés
  10. mondjuk jégből több is mehetett volna, egy négy jégkockatartónyi jég, sajnos többet nem tudtam egyszerre készíteni :(

    VálaszTörlés
  11. engem minden alkoholos ital fejbe rúg. nem igazán vagyok hozzászokva az alkoholfogyasztáshoz. emlékszem, amikor Rómából repültünk haza, annyi alkoholt vettünk a dutyifríben, mintha nagy-nagy alkeszok lennénk. de legalább minőségit iszunk 8)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése