2009. július 4., szombat

Mentaládé - ahogy a férjem mondaná...


Kislánykoromban állandó italként szerepelt nálunk a limonádé. Ezt anyukám viszonylag olcsón meg tudta oldani és nagyobb mennyiség tudott belőle készülni. Aztán egy időben - úgy 20 éves koromban - ráuntam, de hamar visszajött a limi-ivási kényszer. Mivel nagyon szeretem a fodormentát, így most egy mentás limonádét készítettem. Minden limonádénak az alapja a cukros szirup, nincs ez így másképp ebben az esetben sem. Frissítő, nyári íz.

Hozzávalók:
2 citrom, 15 mentalevél, 1 l víz, 5 ek cukor,

Elkészítés:
A vizet felforralom a cukorral. Ezután beledobom a mentát, belereszelem az egyik citromnak a héját és hagyom benne állni úgy egy órát (közben kóstolgattam, hogy érezzem, mennyire aromás). Ha már elég ízesnek érzem, hozzáfacsarom a két citrom levét, majd hagyom még egy fél órát. Ezután leszűröm, kancsóba töltöm és berakom a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Citromkarikával díszítve, jégkockával megpakolva, igazi frissítőként kínálom.


2 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

állando nyári italunk... próbáld ki chrushed ice-szal... izraelben az összes hozzávalót darált jéggel össze turmixolják... limonana-nak hivják (menta=nana) hmmmmmmm- épp ma vettem friss mentát megyek is a konyhába ;) Jó hétvégét! Pussz. johi

szepyke írta...

Én inkább a pina coladaból kérnék.
Azt jobban szeretem, ezt meghagyom másnak. :D