2009. július 17., péntek

Könnyű sárgabarackfelfújt


Kitaláltátok volna, hogy egy sárgabarackos recept következik?:) Már nem sok van, úgy 20 szem, amiből majd fagyi lesz. Voltam olyan bolond és begyújtottam a sütőt... de megérte! Ez egy nagyon könnyű desszert, abszolút nem terheli le a gyomrot. Lágy hab, aminek ropogósra sült a teteje és az alján finom, savanykás barackos puding bújik meg. Nagyon gyorsan kellett fotóznom, mert kritikus gyorsasággal esett össze :(

Hozzávalók (6 kis szufléformához):
3 tojás fehérje, 5 dkg cukor, 6 szem barack, vaj

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a barackokat, majd pürésítsük a gyümölcs húsát egy botmixerrel. A formákat kenjük ki vajjal, majd kiszórjuk őket cukorral. A tojások fehérjét verjük a cukorral kemény habbá. Forgassuk bele a gyümölcshúst óvatosan. Töltsük meg a masszával a formákat a háromnegyedükig. Vízfürdőben 160°-ra előmelegített sütőben, 20 percet sütjük.

Nekem gyönyörűszépen feljöttek, de 10 perc alatt tökre összeesett :(

8 megjegyzés:

stampoasis (alias nokedli) írta...

épp ma kotorásztam a mélyhütöben, ahonnét a kezembe került kétszer 3 db mélyhütött tojásfehérje. most már tudom, mit kezdjek velük;-)

Yasmine írta...

Nagyon gusztusos, de gyanítom, nekem már az elején összeesne :)))
Szívesen megkóstolnám ... :)))

Ági, aki főz írta...

Csuda finomságokat készítettél ma is! Csorog a nyálam.

superhappyjohi írta...

Nekem is csorog a nyálam... hihetetlen milyen jó dolgokat készítesz nap mint nap! Hogy csinálod? Wowow! :) Szép hétvégét!

Reni írta...

Ez nekem is úgy jött, hogy a sárgák máshoz kellenek, de azért ennyi a fehérjét meg nem akartam kidobni... pláne, hogy a mama finom házi tojásairól van szó.

Yasmine, ha összeesik akkor is nagyon finom :) Könnyű hab, ami finomra megsült. Szétomlik szinte a szájban.

Ági, köszönöm, igyekszem minél több szezonális hozzávalót használni :) a barack már lassan az orromon folyik, de még mindig nem unom :)

Johi, köszi... nem is tudom. Egyszer csak nekiállok és jön. Kitalálom, megcsinálom, megesszük. Egy éve még nem tudtam ilyen jól összehangolni a főzést a munkával, de most már elég jól megy :)

Vica írta...

Szia! Kukk be hozzám: http://gumimacik.blogspot.com/2009/07/mosolygok.html

szepyke írta...

Tele van a mélyhűtő fehérjével, pont a napokban kerestem valami nem habcsókot, hogy mire használjam el...
Jókor jött a recept, és a kép...
Reni, ne add ki a kezedből a kamerát, vigyen valaki eldobhatósat magával, neked hagyják itt ezt!:DD

Niki írta...

úristen, de guszták!!! hmm... te is ilyen beállítottságú lehetsz, mint én. :) fotós-cukrász! :D