Folytatódjék a tésztamánia!



A mai délutánom sajnos nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltem, így a tervezett konyhai tevékenységek tolódtak holnapra. A cicát el kellett vinni az állatkórházba, mert mire hazaértem összehányta a konyhát és a folyosót :( Bágyadt is volt, meg úgy egyáltalán... nem úgy viselkedett, ahogy szokott, semmi beszélgetés, semmi kurjongatás... és a nevelőanyja csak észreveszi, ha valami baj van! Így hazarendeltem Danit és anyósom közreműködésével nyargaltunk ki a kórházba. Kapott a drágám 4 szurit, meg valami szuperszardellás pasztát a szájába, reméljük rendbe jön.

Így tehát ismét villámebédet kellett rittyentenem, ami mi más lehetne, mint valami finomságos tészta.

Hozzávalók:
350 g capunti, 1 szárzeller, 1 sárgarépa, 1 közepes vöröshagyma, 4 dl paradicsompüré, 2 ek. mascarpone, só, fehérbors, zsálya, görög bazsalikom, olívaolaj

Elkészítés:
Felteszem a tésztavizet forrni. A szárzellert meghámozom, majd apró kockára vágom, a sárgarépát és a hagymát szintúgy. Kevés olívaolajon megpárolom őket, majd felöntöm a paradicsomszósszal, sózom, frissen őrölt fehérborssal, 7-8 zsályalevéllel fűszerezem. Hozzákeverem a két evőkanál mascarponet alaposan, majd rotyogtatom az egészet úgy negyed órát. Beleszórom a bazsalikomleveleket és elzárom alatta a gázt. A tésztát leszűröm, majd összekeverem a szósszal. Tálalásnál reszelhetünk rá kevés juhsajtot, de enélkül is tökéletes!

Megjegyzések

  1. Szerintem nem láttam még ilyen tésztát. Ezt itthon is lehet kapni?

    Cica hogy van? Az ember szíve csavarodik, ha bármi bajuk van..

    VálaszTörlés
  2. Én ezt a tésztát az Auchan-ban vettem, van néha saját márkás olasz cuccuk. Na ez is olyan, eredeti házi durumtészta. Fini :)

    Cica most már talán jobban.. még mindig bágyadt kicsit, de remélem rendbejön.

    Úgy megijedtem... olyan, mint a gyerkőcöm.

    VálaszTörlés
  3. Naná, hogy olyan. Egy háziállatnál jobban senki nem lesz jobban "rádszorulva", mert nem tud elmenni a boltba vásárolni, és nem fog felnőni soha annyira, hogy egyedül intézze a dolgait, mint esetlegesen egy gyerek. Persze, hogy aggódik az ember érte. Jobbulást neki!

    VálaszTörlés
  4. nagyon szorítunk, hogy cicamicád egészsége gyorsan helyre jöjjön. mondták, hogy mi okozhatta a rosszul-létét??

    p.s. az én két cicámnak is épp mondtam, hogy most aztán legyenek szívesek ök is a mancsukat szorítani.... (a macskáknak mancsuk van magyarul?)

    VálaszTörlés
  5. igen mancsuk van :)

    hát egyelőre azt tippelte a doktornő, hogy nagyon sok szőrt nyelhetett, mert sem a hasa nem ment, sem a belei nincsenek megduzzadva, illetve begyulladva, láza sincs... kapott gyomorfalerősítő szurit, hányáscsillapítót, meg még nemtom miket :) ha megint hány, akkor kell belőle mintát vinnem, megnézi... aztán labor, infúzió... :(((

    úgyhogy remélem összeszedi magát és nem fog hányni. ha csak szőrcsomó okozta a bajt, akkor már nem fog....

    VálaszTörlés
  6. óóó:-( van macskafüve?
    vagy szoktak még maláta-pasztát is adni a macsekoknak. állítólag minden macska imádja - csak az enyéim nem eszik meg. viszont imádják a szoba-bambuszt. és utána jól ki is hányják a lenyelt szört.

    VálaszTörlés
  7. Szia Reni! Jobbulást a cicádnak, én is szorítok érte nagyon! Teljesen megértem az érzéseidet, kimondhatatlanul lehet szeretni ezeket a kis kedvenceket, és legalább annyira aggódik értük az ember... Biztosan rendbe jön és pár nap múlva már kutya baja se lesz.

    VálaszTörlés
  8. Ennyi cica barát egy helyen! Vigyázzatok rájuk, mert tőlünk függ a létük.Igaz, nagyon szívósak is. A miénk most hagyott itt minket 19 évesen. Nagyon hiányzik. A harmadik gyerekem volt.
    Ilyen tésztát én is vettem a CBA-ban, de még nem csináltam belőle semmit. Várom az ihletet.

    VálaszTörlés
  9. Renike! Gyors gyógyulást a kis négylábúnak! :) remélem már nincs is gond! Jobban van a szuritól! Szoktak ilyet produkálni a szörtöl! Kijár a macsekod, vagy csak benn van? Mert akkor tényleg kell neki a macskafü! :)

    Tészta szuper! :) Kipróbálom!

    VálaszTörlés
  10. Èn is remélem, hogy jobban van Tallulah!!! A blogról Tula is üdvözli és jobbulást kíván! ;) Pussz. Johi

    VálaszTörlés
  11. Szia, a tészta istenien néz ki!

    Macskusz hogy van? Remélem jobban! Az enyém sajnos már nincs közöttünk, de én mindig halálra aggódtam magam miatta!
    Lehet kapni egy száraz cicakekszet a whiskastól ami a szőrgöblyökre van. Mi a sima száraz cicakekszébe kevertük bele. Magában is finom, de elég drága és csak az nem ajánlatos adni neki.

    VálaszTörlés
  12. Szegény cicus. Jobbulást!

    De a tésztád, akár milyen gyors is volt, csudaszép lett. Imádom az ilyen egyszerűségeket.

    VálaszTörlés
  13. Gyógypuszi a cicunak!

    Nézz be hozzám, van számodra egy kérdésem! ;)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a kedves szavakat :)

    Jajj ma már nagyon jól volt :) reggel jött "pusziszkodni" a hónaljammal, meg dörömbölt, dagasztott, jó kedve volt. Beszélgetett, berregett... tehát úgy néz ki, hogy szépen helyre rakta a szuri. Én bele sem merek gondolni, mi lesz, ha elveszítem... pedig ő sem élhet örökké... de még fiatal, hisz két és fél éves gyerkőc :)

    Viki, képzeld a whiskastól az én cicámnak megy a hasa, tök mindegy, hogy milyen formában kapja azt.

    Johi, Tulát mi is üdvözöljük :)

    Ági, Mian érdemes kipróbálni a tésztát, nagyon finom!

    Miss Muffin, benéztem, majd írom....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése