2009. június 4., csütörtök

Tejszínes zöldborsókrémleves


Zöldborsó kívánásom volt. A piacon vettem is fél kilót, amiből úgy terveztem, vagy levest, vagy főzeléket készítek. Leves lett belőle. Azt hiszem nem csak fagyi, hanem krémleves mániám is van :D Egy kis sajtforgács, egy kis tejszín... hm. Finom lett.

Hozzávalók:

40 dkg zöldborsó, 1 dl tejszín, 1 fej hagyma, vaj, reszelt szerecsendió, 1/2 l alaplé, só, bors

Elkészítés:

A vajon puhára párolom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a borsót és felöntöm az alaplével. Kb. negyed óra főzés szükséges, mert a zsenge borsó hamar megpuhul. Az egészet botmixerrel pürésítem (én hagytam benne egész
borsószemeket is), felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele. Összeforralom az egészet, majd sajtforgáccsal megszórva tálalom.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Biztos finom és a színe is csodálatos lett! :)És én is szeretem a krémleveseket, és a fagyikat is!