2009. június 26., péntek

Spaghetti aglio, olio e peperoncino


Ez egy rendkívül egyszerű, de igazán autentikus olasz étel. Nagyon fontos, hogy ennél az ételnél nagyon jó minőségű, extra szűz olívaolajat használjunk, mert így lesz csak jó, ugyanis maga az olívaolaj tésztaszósz fő alkotóeleme. Igaz, nekem nincsen eredeti olasz peperoncinom, de van chilim, ami tulajdonképpen egy és ugyanaz. Csupán a származási helyük különbözik. Formájától függetlenül - lehet kicsi, nagyobb, kerekded vagy hosszúkás - abszolút közös tulajdonság, hogy mind-mind tüzesen csípős.

Hozzávalók:
25 dkg spagetti, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db szárított chilipaprika, 1 ek vágott petrezselyem, reszelt parmezán.

Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni. A fokhagymát felszeletelem (de ne papírvékonyra!) a chilipaprikát összetöröm. Az olajat felforrósítom egy serpenyőben, majd beledobom a fokhagymát és a paprikát. Épphogy csak futtassok meg az olajon, nehogy megégessük! Ha a tészta al dente megfőtt, szűrjük le, majd egy tálban forgassuk össze a fűszeres olajjal és a vágott petrezselyemmel. Reszelt parmezánnal bőven megszórva tálalom.


Egy pohár víz mindenképpen legyen a közelben! :)

4 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

Nyammmi!!! Micsoda fotók!!! :) én is tésztát eszek midnjárt (férjem fözte ;)) Üdv. Johi

Reni írta...

Köszi, igyekszem :)

Shlomi nagy szakács? :)

stampoasis (alias nokedli) írta...

a képek megint csodásak! nagyon tetszenek a végtelenül egyszerü, de mégis raffinált tészta-receptjeid!

Reni írta...

örülök :) szeretem az ilyen ételeket. hiphop összedobja az ember, és az ízek... tudnak valamit az olaszok az biztos :)