Rusztikus szicíliai kenyér


Gondolkoztam rajta, hogy ezt, a Mennyei Mannánál látott kenyeret, vagy naan kenyeret készítsek ma, végül emellett döntöttem. A naanhoz megálmodtam valami mást... :) Én magában, Dani meg a maradék leves mellé rágcsálta el. Nagyon finom. Hol ropogós, hol puha, attól függ, hogy milyen vastagra nyújtottuk.

Hozzávalók:
250 g BL-80 liszt, 200 ml buborékos víz, 1 tk só, 1 tk szárított élesztő, csipet cukor, rozmaring, bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200°-ra. A hozzávalókból ruganyos, selymes tésztát dagasztok, majd 8 részre osztom és lepényeket formálok belőle. Pihentetem egy 10 percet, meglocsolom kevés olívaolajjal, megszórom rozmaringlevélkékkel és frissen őrölt borssal. Kb. 10 perc alatt megsütöm őket.

Megjegyzések

  1. :)
    Kedves Reni!


    Ritkán kommentelek, én inkább az ámulok-bámulok kategóriába tartozom:) De most szeretném megköszönni ezt a blogot neked, mert csodásak a fényképek, és isteniek a finomságok amiket a receptjeidből készítek! igazság szerint egy-két hónapja fedeztem fel a blogod, azóta főleg innen főzök, és természetesen osztatlan sikert aratok vele minden nap :)( az eper sorbet-et pl állandó visszataps követi :)
    Holnapra pedig ezt az új kenyérkét néztem ki magamnak-épp az előbb harangoztam be a családnak :)

    További sok sikert és még egyszer; köszönöm!

    Lindi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lindi!

    Köszönöm szépen a kedves szavakat, igazán jól estek.

    Annyit fűznék hozzá, hogy ebből az adagból elég kevéske lesz (8 tenyérnyi lepényke). Ajánlanám a másfél, esetleg kétszeres adagot, és azt, hogy kb. 1 cm vékonyra nyújtsd majd őket!

    VálaszTörlés
  3. Játékba hívlak:
    http://palocprovence.blogspot.com/2009/06/lenyegtelen-dolgaim.html

    VálaszTörlés
  4. Egyszer még az időszámítás előtt a barátnőmmel stoppal elmentünk Sziciliába. Életem legjobb nyaralása volt. Ez jutott most eszembe és ez nagyon jó volt!:D

    VálaszTörlés
  5. Nem semmi egy élmény lehetett. Szabad megkérdeznem amúgy (már nagyon régóta furdalja a kíváncsiság az oldalamat, és tudom, hogy illetlenség, de....), hogy mennyi az életéveid száma, ha már az időszámítás előtt is Szicíliába utaztál? :)))

    VálaszTörlés
  6. Basszus... :) A tippelés sosem volt erősségem... mondjuk 28?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése