Pasta al forno



A tegnapi fárasztó nap után, nem akartam semmi extrát készíteni, így összedobtam egy finom, ragus rakott tésztát. Szeretem az ilyen jellegű ételeket, mert könnyű előkészíteni, és sutty be a sütőbe... 20 perc múlva már lehet is enni :) Természetesen nem ez a leggyorsabb tésztareceptem, de azért ezzel sem kell egy egész délelőttöt a konyhában tölteni.

Hozzávalók:
30 dkg tészta (quadrolli-t használtam, de a penne nagyon jó erre a célra, vagy akár a makaróni is), 50 dkg darált hús (csirkét használtam), 5 dl paradicsompüré, 1 nagy fej hagyma, 1 szál répa, olívaolaj, 7-8 levélke zsálya, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg kemény sajt (nálam most éppen cheddar akadt.., de használhatjuk többféle sajt keverékét is, így még finomabb lesz, én is így tettem...), vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:
A hagymát és a répát apró kockára vágom, felszeletelem a fokhagymát is, majd kevés olívaolajon megpárolom őket. Ha már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadom a darált húst. Hirtelen, nagy lángon megpirítom, majd sózom, borsozom, hozzáadom a zsályaleveleket, leöntöm a paradicsompürével és egy 20 percig fedő alatt párolom. Közben a tésztát is felteszem főni. A sajtot lereszelem. Ha a tészta megfőtt leszűröm, kb. eddigre a szósz is elkészül. Egy hőálló sütőtálat kivajazok, szórok kevés sajtot az aljára. Jöhet rá egy adag tészta, majd egy réteg szósz és ismét sajt és így megy ez, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére reszelek parmezánt és juhsajtot is. 180°-ra előmelegített (ha van, akkor grill funkción) sütőbe rakom, és kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

Megjegyzések

  1. Imádom a tésztát.
    Nagyon szép a fénykép (megint).
    Mikor váltasz át ételfotós pályára?
    A Stahl magazinban a Te képeidnek jobban örültem volna...

    VálaszTörlés
  2. Háh :D még a végén elpirulok na... na jó, nem restellem bevallani, hogy szándékomban áll ezt a szakmát alaposan kitanulni (nem csupán az ételfotózást, hanem komplexen)

    Én nem láttam a Stahl magazint, így nincs összehasonlítási alapom, de olvastam már róla, hogy elég gyérre sikeredtek.

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Hány főre szól a recept?Köszi.:)

    VálaszTörlés
  4. hát ez olyan 4 fős adag :) mi kétszer szoktunk enni belőle ketten :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése