Palacsinta variációk


Az ötlet a Nők Lapja Konyha e havi számából jött. Miért ne próbálnám ki most túró helyett a ricottás tölteléket? Csodásan krémes tölteléket kaptam és az íze sem utolsó... Mennyei!

A palacsinta egy hétköznapi recept és sokan nem t
artják különlegességnek, én viszont úgy gondolom, hogy méltó módon le lehet vele zárni egy vacsorát! Én amúgy a legtöbbször önálló fogásként készítem itthon a palacsintát, mert fejenként 2-3 palacsintával teljesen jól lakunk.

Volt itthon még finom, házi kókuszfagyi és nektarin is, így volt olyan palacsinta, amit megkentem fagyival, beleraktam néhány vékony szel
et nektarint és úgy hajtogattam össze a palacsintát. Nagyon finom volt így is.

A ricotta amúgy nem más, mint savóból készült friss, kissé édeskés ízű olasz sajt (nem túró!). Készülhet egyaránt tehén- és juhtejből is, érettségi foka szerint pedig lehet lágyabb vagy pikánsabb ízű. Számtalan olasz édesség alapanyaga (pl. a híres cannoli), azonban nemcsak desszertekhez használják, hanem például tésztaszószokhoz (Fusilli alla molisana) is.

Hozzávalók (kb. 10 db palacsintához)

3 tojás, 1,5 dl szóda (szénsavas ásványvíz), 20 dkg liszt, 1 ek cukor, csipet só, 2 dl tej

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan, csomómentesre elkeverem. Félreteszem, hagyom kb. 1 órát állni. (a liszt megdagad és sokkal szebben fog sülni a palacsinta) Ezután tapadásmentes palacsintasütőben kisütöm őket.

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg ricotta, 5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg porcukor, 1 ek. vaníliaaroma, 6 dkg puha vaj, 1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágom, majd fél órára beáztatom őket forró vízbe, hogy szépen megpuhuljanak. A ricottát krémesre keverem a porcukorral, vaníliaaromával, vajjal és a narancs lereszelt héjával. Ezután leszűröm és hozzákeverem a barackkockákat is. Ezzel a krémmel töltöm a palacsintákat.

Így virágzik az erkélyünkön a paradicsom.
És ez csak egy kevéske sárga virág ahhoz képest, amennyi összességében van.
Úgy örülök neki... remélem lesz belőle néhány termésem is :)


Megjegyzések

  1. Nekem a kókuszosból kellene, illetve, bocsánat. Én a kókuszosból kérnék. :D

    VálaszTörlés
  2. Semmi baj ;) de sajnos elfogyott :(

    :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése