2009. június 24., szerda

Merengés...


Hogy tehetném népszerűbbé a blogom? Igyekszem szebb és szebb fotókat készíteni (bár nem mindig vagyok formában), érdekes írásokat posztolni, igényes megjelenést tükrözni, megmutatni kicsit a személyiségemet, de úgy néz ki nem sikerül learatnom a babérokat. Szoktam nézegetni, hogy másik blogokon (leszámítva a nagyon "felkapottakat", mert az érhető) bejegyzésenként 10-20-30 hozzászólás is előfordul, én meg örülök, ha kapok egyet-kettőt. Nem tudom így tehát eldönteni, hogy érdemes egyáltalán megosztanom a fotóimat, receptjeimet vagy sem (bár saját magam szórakoztatására is kitűnő elfoglaltság), hogy érdekel-e ez egyáltalán valakit. Na majd egyszer... fő az optimizmus és a pozitív gondolkodásmód :)
Nem vagyok hiú, csak jól esik az embernek néha a visszajelzés, a kritika.

Na nem is szaporítom inkább a szót, itt egy kép a gyíkjainkról.

Délután jövök a fűszeres csokoládésorbettel.

25 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Igen, érdemes :) Sokan csak olvasni jönnek, ötletet gyűjteni, de nem írnak megjegyzést. Ez az optimista magyarázat :) Érdemes ennél maradni és nem gondolni a borulátóbb verzióra :)

Fahéj és Feta írta...

Szia,
nyugodj meg én is így érzek. Próbálkozom, próbálkozom, most már talán egyre jobb fotókat is sikerül csinálnom, sőt már nagyobban is fel tudom tenni őket.
A felkapott blogokat kivéve én láttam már kisebbet is, sőt nem túl igényeset is ahol minden posthoz van hozzászólás. Van aki csak egy lekváros tekercset postol és azonnal van hozzászólása, nekem meg semmi :(.
De a legfontosabb az Mo-n élő családomnak és a páromnak N.-nek nagyon tetszik :))!
Én egyébként nagyon szeretem a blogodat, nemrég találtam rá és van úgy hogy csak nézelődni jövök a képek miatt!

quiche-chef.freeblog.hu írta...

Eddig még nem jártam a blogodon, de ezzel a bejegyzéssel sikerült felhívnod magadra a figyelmemet.:P Mondjak valamit? Nekem még egy kommentem sincs! Igaz, hogy nem vagyok még benne a gasztroblogok gyűjteményében, és a fotók... hát igen, van még mit rajtuk javítani. Meg ritkán írok, mert annyi minden mással is töltöm az időmet.
Úgyhogy fel a fejjel!:) És valóban, a képeid nagyon szépek.

timus írta...

Szia! Persze hogy érdemes, és elsősorban magad miatt érdemes csinálni, hiszen ez önkifejezés! :) Amúgy, ha szeretnél többet tudni a látogatóidról, ajánlom, hogy próbáld ki a Google Analytics programot. Ingyenes, és minden nap megméri, hogy hányan voltak a blogodon.

timus írta...

Egyébként szerintem legtöbben nem szólnak hozzá, csak olvasnak. Egyébként nagyon szépek a képeid is!

szepyke írta...

Reni! Érdemes. Mert igényes, szépek a fotók, benne vagy Te is, és a receptek is embereknek valók.:)
Sokaknál látom, hogy van egy kör, akik egymásnak kommentelgetnek. Barátnők, kollegák, stb. Nekem nincs olyan ismerősöm, aki blogot írna. Kicsit hülyének is vagyok nézve miatta. Áprilisban kezdtem és nálam tényleg van egy-két olyan bejegyzés, amihez sok megjegyzés érkezik, de azt vettem észre, hogy ezek azok, amik "feszegetnek" egy határt. Vagy arról szólnak, hogy milyen béna vagyok, vagy vitatkozni lehet valamin, vagy hasonló. Szerintem a Te blogod példaértékű, és az, hogy nem mindig van hozzászólás, nem azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz. Lehet, hogy a Te olvasóid olvasnak, és nem szeretnek hozzászólni. Egyébként is, ha téged szórakoztat már jól jártál, és rögtön ketten vagyunk, mert én is napi szinten megnézem, és olvasom a blogod. És úgy láttam, előttem már voltak egy páran, akik ebben megerősítettek! :D

citromfű írta...

Reni, szerintem érdemes blogolnod! Én szeretek ide jönni. Kommentelni ritkán szoktam, máshol is, nem csak nálad. Olvasni viszont gyakran!
Arra, hogy egyes blogokon nagyon sok a hozzászólás, van egy elméletem: a legtöbb sok hozzászólós blogon a barátok írnak egymásnak. Ezek a barátságok lehetnek való életbeliek, és virtuálisak. (Persze van néhány kivétel. Vannak egyszerűen szuper blogok, amit nagyon sokan olvasnak. De: ők is voltak kezdők, kis nézettségűek! Szóval nem elkeseredni, Lányok!)
A kreatív oldalon olvastam még a télen, hogy úgy lehet sok olvasót/kommentet szerezni, hogy először Te/Én/Mi hagyjunk nyomot ott ahol olvastunk.

quiche-chef, ha szeretnél bekerülni a gyűjtő oldalakra, akkor jelentkezz!

szepyke írta...

Igen, igaza van Citromfűnek! Neked kell "nyomot" hagynod. Ahogy elkezdesz a többi blogba írni, hidd el, rádnéznek ők is... Tapasztalat. :D

gabojsza írta...

Én ilyen gyönyörű képekkel nem aggódnék! :-)))
Valóban, többen olvasnak, mint ahányan hozzászólnak, de ez szerintem mindenkinél így van...

szepyke írta...

Jelentem, be is jelentkeztem hozzád! Nem értem, hogy eddig miért nem voltam... :)

Andi írta...

Hoppá hoppá ugye mégiscsak vannak hozzászólások :))) elég szép számban méghozzá, ehhez már nem is kell mást hozzáfűzni. Csak így tovább :))

Reni írta...

De édesek vagytok :)
Persze tudom, hogy nem a hozzászólások miatt kell blogot írni, - nem is ezért teszem, hanem tényleg engem kikapcsol, ahogy a főzés is :)- csak kell egy kis közvélemény-kutatás, hogy az olvasóknak tetszik-e az, amit csinálsz, vagy sem. Én sem szólok hozzá minden bloghoz (sőt...) pedig sok-sok oldalra tudnék írni szépeket. Valamikor belelendülök a hsz-írásokba és akkor egy hétig folyamatosan, utána meg egy hónapig szinte sose :)
Na megyek is haza, lejárt a munkaidőm, főzök/sütök valami finomat.

Judith írta...

Csak megerositem a fentebb leirtakat!
Fel a fejjel! :)

Vica írta...

Szia! Én azt tapasztalom, hogy a főzőcske szakkör látogatói (értem ezalatt a gasztroblogok olvasóit) inkább nézelődnek, mint írnak. A látogatóid számából következtetve nincs okod aggódni. Vica

Garffyka írta...

Ha jól számolom, ez a 15. bejegyzés :)
Ne csak/elsősorban a bejegyzések számát nézd, a látogatottsági adatok - hányan, hány oldalt néznek, mi az átlagidő - sokat mondanak. Tapasztalatból mondom, sokszor az időhiány, kicsit a lustaság is talán, az akadálya a bejegyzések írásának.
:)

trinity írta...

Na, akkor most én is írok-mert jártam nálad rengeteget...
Az a baj, tudod, hogy annyi a jó blog, hogy egy idő után az ember lánya már nem bír mindenhová kommentelni, pedig szíve szerint megtenné!
Jókat sütsz-főzöl, csodásak a fotóid...nívós a blogod!!!

Ha egy tippet elfogadsz: menj Te is a kedvenceidhez kommentelni és vissza fognak jönni!!!!

Reni írta...

:)

jajj tényleg nem olyan nagy szívügyem ám a komment.

Hagyjuk is inkább ezt a bejegyzést... meggyőződtem róla, hogy tényleg szoktak olvasni mások is anyukámon és a férjem kollégáin kívül :)

Palócprovence írta...

Szuper a blogod, én már az első bejegyzésed óta olvaslak! :)) Szerintem, más is úgy van vele, mint én, hogy nincs mindig ideje kommentelni, de ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik neki az, amit lát. Csodaszép képek, remek receptek, csak így tovább! :)))

szepyke írta...

Én most csak azért is offolok!
Nem szeretem a gyíkokat!
Brrrr!

:DDDD

Vesta írta...

Hahó, én is járok erre rendszeresen :))

Ági, aki főz írta...

Én is imádom a képeidet, de mégse írhatom minden képhez oda, hogy de szép. Unalmas lenne. Fel a fejjel! Sokszor megkérdezem magamtól, hogy mi a fenének írok blogot (5 éve), azt hiszem magamnak csinálom, mert ettől akármilyen népszerűséget várni, egyszerűen hülyeség. Sose tudhatod, hogy valaki miért lesz népszerű vagy sem, most se tudnám megmondani, hogy egyes blogokat péládul miért olvasnak olyan kevesen másokhoz képest, pedig akár jobbak is lehetnek. Van benne egy jó adag lutri is.

Reni írta...

Persze, és nekem sem célom fényeztetni magam, azt nem szeretem. A bájolgás nem stílusom :)

Bár rájöttem, hogy ezzel a bejegyzéssel aztán jól felhívtam magamra a figyelmet...

Belly írta...

Szia!
Én pont így érezteem ma mint te,de nem akartam kommentelni.Itt felvidultam kicsit.Gyakran benézek hozzád,tetszik az oldalad.Azért is vagyok rendszeres olvasód vagy mi a szösz:-D

Anonymous írta...

Szia!
Én nemrég fedeztem fel a gasztroblogok világát, noha jómagam nem írok...Főzni/főleg sütni imádok, és olvasni is...ha lehet ilyet mondani, rendszeres olvasóddá váltam, mert nemcsak,hogy szép és igényes a blogod, az ételeid is közel állnak az ízlésemhez...hát csak így tovább!!!Legyen szép napod!K.

Tünde írta...

Csak pár hete fedeztem fel a blogodat, de azóta minden nap benézek hozzád, van, hogy többször is!!!
Nagyon tetszik, csak így tovább:-)

M.Tünde