Meggylekvár



Itt a már korábban említett lekvár. Kislánykorom óta rajongtam a meggylekvárért, mamám és anyukám legjobb barátnője mindig istenit készített. Az enyém... az enyém is finom lett, de sajnos meg sem közelíti az övékét. Hiába, nem sikerülhet minden elsőre :) Kicsit folyós lett... 2 órát főztem, lehet többet kellett volna... sebaj, így is elfogy.

A meggyet kimagoztam, majd összeturmixoltam. Kilónként 40 dkg cukrot adtam hozzá, majd 2 órán át főztem. Sterilizált üvegekbe töltöttem, befőzőfóliával lefedtem, majd dunsztba raktam.

Amúgy lehet azért lett nagyon folyós, mert nem csöpögtettem ki a meggy levét? (Utána sem olvastam, hogy miként ajánlatos a meggylekvárt készíteni... magadra vess Reni! :D )

Megjegyzések

  1. Az én meggylekvárom, amit ma főztem, szintén teljesen folyós lett, mondjuk én nem is főztem 2 órát, hanem zselésítőt tettem hozzá. Sebaj, jó lesz mártásnak.

    VálaszTörlés
  2. Legközelebb akkor két órát főzöm zselésítővel együtt :) Alig várom, hogy a füge is megjelenjen a piacon, mert fügelekvárt szeretnék legközelebb készíteni. Akkor talán már "tapasztaltabb" leszek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése