Kókuszfagylalt és citrussorbet


Második nekiugrásra tökéletes fagylaltot készített a gépem. Az első, negatív tapasztalatot maga mögött hagyva, kiválóan teljesített, fantaszikus állagú, krémes édességet kevert nekünk.

Hozzávalók a kókuszfagylalthoz:

450 g natúr joghurt (magas zsírtartalmú), 2 dl tejszín, 2 dl tej, 100 g kókusztejpor (pl. biopont), kókuszreszelék (nem előre csomagolt, hanem frissen reszelt), 2 ek. cukor, 1 ek vaníliaaroma

Elkészítés:
A cukrot feloldom a tejben, majd az összes többi hozzávalóval együtt krémesre keverem az egészet. Mehet is a fagyigépbe, ami a továbbiakat elvégzi helyettünk. (Ha nincs fagyigép, akkor öntsük egy fagyasztható tálba az alapot és 20 percenként turmixoljuk át 4-5 alkalommal)



Amúgy múlt hétfőn vettük a fagylaltkészítő gépet. Be is raktam a tartályt egyből a fagyasztóba, hogy, amikor másnap hazajövök a munkából, be is tudjam élesíteni. Na de igen, a hűtött alapról elfelejtkeztem, így a fagyi, egyik napról a másikra tolódott. Másnap a munkából hazajövet ismét nekiláttam, hiszen maga a fagylalt anyaga 1 teljes napig hűlt a hűtőben, csakúgy mint a tartály a fagyasztóban. És láss csodát... így sem sikerült.
Így elsőre tehát sajnos nagyon elégedetlen voltam a géppel, úgy tűnt, felesleges pénzkidobás volt :(


Mérgemben a sorbet alapot beleöntöttem egy lapos tálba, aztán beraktam a fagyasztóba és ugyanúgy jártam el, ahogy eddig minden egyes alkalommal. Az állaga viszont fantasztikus lett!

Amúgy a
citromsorbetemen felbuzdulva egy narancsos-limeos-citromos-mentás-citromfüves változatot készítettem.


A recept a következő:

Hozzávalók:
4 narancs, 2-3 citrom, 2 lime, 15 db mentalevél, 7-8 db citromfűlevél, 30 dkg cukor, 4 dl víz

Elkészítés:

A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzök, hozzákeverem egy citrom és egy narancs reszelt héját, és az összes gyümölcs kifacsart levét, a finomra zúzott mentát és citromfüvet. Lehűtöttem (mosdókagylóban, hideg vízbe állítva), majd előkaptam a tartályt a fagyasztóból és rábíztam az alapanyagot a gépre.

Amúgy ilyen típusú masinát vettünk:


Megjegyzések

  1. Szia! Nagyon tetszik a blogod, különösen a fagyis rész ragadott meg, annyira, hogy eldöntöttem, én is beszerzek egy fagyigépet :) Sajnos a boltokba még nem nagyon érkeztek fagyigépek, így gondoltam az interneten rendelem meg. Ezért szeretnélek megkérdezni, hogy a te fagyigéped milyen, mekkora a fagyasztóban tárolt rész magassága-szélessége (ezt a neten sajnos nem írják). Köszi a segítséget! Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsi, délutánra megnézem neked pontosan a méretét. A márkája Delonghi, de megnézem pontosan a típust is.

    VálaszTörlés
  3. Bár még nincs fagyigépem, nem bírtam ki és tegnap megcsináltam a mascarponés eperfagyid anélkül is, nagyon finom lett :) Köszi! Zsuzsi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése