2009. június 1., hétfő

Fusilli al pesto alla trapanese


Mikor kifőztem már a "hagyományos" fusilli tésztát, akkor vettem észre, hogy van itthon fusilli lughi-m is... ha előbb körülnéztem volna, akkor abból készítettem volna, de nem tettem, így lett hagyományosból... Anyukámmal próbálom megszerettetni a különféle pesto-s étkeket. A rucolást nem sikerült, bár ezen nem lepődöm meg, ugyanis a rucolát alapjáraton nem szereti. Erre viszont már ő is azt mondta, hogy finom, bár még mindig idegenkedik tőle... :)


Hozzávalók:
500 g tészta (fusilli lehetőleg)
, 1 csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 50 g mandula, 3 paradicsom, csipet só, őrölt bors, 6 ek. olívaolaj, 2 ek. reszelt juhsajt

Elkészítés:
Felteszem forrni a tésztavizet. A paradicsomokat keresztbe bevágom, majd leforrázom őket és lehúzom
a bőrüket. Negyedekbe vágom őket, ha nagyon sok a magjuk, kiszedem belőlük. A bazsalikomot, a blansírozott mandulát, a reszelt sajtot, sót, borsot, olívaolajat, fokhagymát és végül a paradicsomot összeturmixolom egy botmixer segítségével. A frissen leszűrt tésztával azonnal átforgatom, kevés reszelt juhsajttal megszórva tálalom.


A pesztó nagyon finom, akár mártogatósnak is, nem csak tésztára!

1 megjegyzés:

duende írta...

Megint micsoda képek! :)
Nem írok mindhez külön, de a sajtlevesed is nagyon tetszik, és a pesto-d is! :))
Irtó ügyes vagy! :)