2009. június 23., kedd

Fokhagymakrémleves


A házassági évfordulónkon ettem az étteremben fokhagymakrémlevest és tettem a férjemnek egy ígéretet, hogy én is fogok itthon ilyet készíteni. (ő mást evett ugyebár...) Megpróbáltam leutánozni. Szerintem tökéletesen sikerült. Meg amúgy is... ha egyszer sikerül krémlevest csinálnod, akkor utána már tulajdonképpen bármilyen zöldségből sikerülni fog, mert szinte ugyanúgy készül mindegyik... legalábbis hasonló metódussal. Nekem nem hiányzott a tetejéről a krokant, tökéletesen finom volt így önmagában. Kellemes, selymes krémleves. A fájós torkomnak jól is esett nagyon.

Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 l húsleves, 2 ek vaj, só, bors, szerecsendió, 2 ek liszt, 1 ek citromlé

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, a vajon elkezdem pirítani. A fokhagymát összetöröm a kés lapjával, majd összevágom és hozzáadom a vöröshagymához. Párolom őket néhány percig együtt. Rálapátolom a két evőkanálnyi lisztet és lepirítom. Felöntöm a húslevessel és a tejszínnel (folyamatos keverés mellett, nehogy kicsapódjon), majd ízesítem a citromlével, frissen reszelt szerecsendióval, sóval és frissen őrölt feketeborssal. Lefedve főzöm tovább úgy negyed órát. Botmixerrel simává turmixolom a levest, majd forralok rajta egyet és már kész is van. Tálakba merem és megszórom kevés őrölt borssal.

3 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon-nagyon szeretem! :)

Deborah írta...

Ezt én is nagyon szeretem!!! Már nálunk is volt egyszer, nem is olyan rég készítettem.. én is étteremben ettem előtte:), a férjem szerint is jöhet!
Nagyon tetszik az oldalad!
És sok sikert a mihamarabbi fügefa ültetéshez is;)

Katina írta...

el is felejtettem mondani, hogy ezt megcsináltam és nagy sikert aratott:)