Zöldfűszeres-sajtos torta


Ezt a receptet a Nők Lapja Konyhában találtam Vrábel Kriszta receptjei között. Kicsit módosítottam, majd ezt készítettem ebédre a mai napon. (valami nagyon könnyűre vágytam a tegnapi nagy kajálás után). Tényleg nagyon egyszerű, hamar megvan, nincs sok munka vele.

Hozzávalók:

20 dkg kemény sajt (nekem volt itthon nagyon finom aszalt paradicsomos-bazsalikomos, ezt használtam fel), 2 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, egy jó nagy marék snidling, kakukkfű és bazsalikom, só, aszalt paradicsom

Elkészítés:
Aprítsuk fel a zöldfűszereket és az aszalt paradicsomot. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tejet, a tejszínt és a tojásokat. Sózzuk, majd alaposan keverjük össze az egészet. Egy eléggé folyékony tésztát kapunk, de ennek ilyennek kell lennie. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot, a paradicsomot és a zöldfűszereket. Töltsük az egészet egy kivajazott, tűzálló tálba, majd 180°-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.

Megjegyzések