2009. május 17., vasárnap

Variációk palacsintára: Joghurtos-mangós palacsinta


A mangót és a mangós édességeket nagyon szeretjük. Ezt támasztja alá, hogy ismét egy ezzel a gyümölccsel készítettem egy finomságot.

Hozzávalók (2 főre):

25 dkg túró, 2 ek. cukor, 2 tk. vaníliakivonat, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 4 tojás szétválasztva, 1,2 dl tej, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor
A töltelékhez:
5 dl natúr joghurt, 2 tk. vaníliás cukor, 1 mangó, citromfű

Elkészítés: A tojások fehérjét felverem jó kemény habnak. A tojásárgákat, túrót, cukrot, vaníliát, reszelt citrom héját, sót jól elkeverem, hogy csomómentes legyen, hozzáadom a tejet. A lisztben eloszlatom a sütőport, majd ezt is hozzáadom a tojásos keverékhez. Ezek után óvatosan beleforgatom a felvert fehérjéket. Felforrósított teflonserpenyőbe 2 evőkanálnyi tésztát kanalazok majd kb 1-1 perc alatt aranybarnára sütöm mindkét oldalát. A töltelékhez a mangót meghámozom, a húsát levágom a magjáról, majd botmixerrel pürésítem. A felét külön veszem, a másik felét összekeverem a vaníliás cukorral és a joghurttal. A joghurtos krémmel megkenek egy palacsintát. Rárakok még egy palacsintát, majd tölteléket és így tovább... A tetejére a natúr mangópüréből kanalazok és néhány szép citromfűlevéllel (szintén saját, magról nevelt :) díszítem.

Nincsenek megjegyzések: