2009. május 17., vasárnap

Újkrumplileves


A Nők Lapja Konyhájában láttam ezt a receptet és mivel tegnap a piacon vettem másfél kiló újburgonyát, így kapóra is jött. Ez tulajdonképpen szintén egy krémlevesl.

Hozzávalók:
0,5 kg újkrumpli, 3 ek. vaj, 1 l csirkealaplé (jobb híján kockából...), 2 szál sárgarépa, só, bors, 4-5 szelet bacon, 2 ág rozmaring, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt

Elkészítés:
A krumplit lekapargatom, majd kockákra vágom. A vajon átforgatom, majd felöntöm az alaplével. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, az apróra vágott rozmaringot, sózom, borsozom. Takarék lángon addig főzöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután az egészet összeturmixolom botmixerrel. Habarást keverem a tejfölből és a lisztből. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós! Hozzáadom a leveshez a habarást, felforralom és kész is.

A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, ezzel díszítem a levest.

2 megjegyzés:

Katina írta...

"0,5 kg újkrumpli, 3 ek. 1 l csirkealaplé"

a 3 ek az miaz?:D

Reni írta...

hehe... időben észrevettem :) köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. 3 ek vaj. Javítva :)