Tortilla


Szomorúan szembesültem vele, hogy a fagyasztóba elrakott tortillám megpenészesedett :( A folyamat már lehet akkor elkezdődött, amikor még nem a fagyasztóban pihent, csak simán a hűtőben.
Annyira ez azért nem szegte kedvem, hogy feladjam a tervem, így sütöttem egy újabb adag tortillát. Kukoricalisztem nincs itthon, tehát sima lisztből sütöttem őket.

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1,5 dl víz, 1 ek. olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrok, majd 30 percre berakom a hűtőbe pihenni. Ezután 4 egyenlő részre osztom a tésztát, és kör alakúra nyújtom őket. 2-3 perc alatt készre sütőm őket egy forró serpenyőben.

A töltelék nekünk most ilyen "nézzük csak mi van itthon" típusú volt. Megkentem a tortillákat krémsajttal, kisütöttem egy kevés csirkemellett (
30 percre bepácoltam a csíkokra vágott csirkemellet 2 ek. olívaolaj, 1 ek. kókusztej, 1 ek. szójaszósz, 1 gerezd préselt fokhagyma, fél citrom levének a keverékébe.Sóztam, borsoztam. Ezután kisütöttem egy forró serpenyőben.), szeleteltem zöld kaliforniai paprikát, paradicsomot, újhagymát és ezek keverékével töltöttem meg a lepénykenyereket.

Megjegyzések

  1. Szia! Igen dl :) ki is javítottam

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kb. hány fokon sütöd készre?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Hát nem tudom pontosan, hogy hány fokos lehet a serpenyő, lényeg, hogy akkor rakom bele a tésztát, amikor már annyira forró, hogy füstöl. 2-3 perc alatt meg is sül mindkét oldala. Kábé, mint a palacsinta.

    VálaszTörlés
  4. Bocsánat, most láttam, hogy serpenyőben, előtte sütőre gondoltam.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése